Články

Seriály

  1. Jeden z nejlepších seriálů současnosti se vrací. Nový trailer ukazuje další psychický teror
    Seriály31. 5. 2024
    Jeden z nejlepších seriálů současnosti se vrací. Nový trailer ukazuje další psychický teror

    Červen bude ve znamení velkých seriálových návratů. Kromě fantasy ságy Rod draka, Akolytky ze světa Star Wars a brutální Bandy se dočká premiéry také třetí řada jednoho z nejoceňovanějších seriálů současnosti, totiž Medvěda (The Bear). Zprvu nenápadný počin o provozu restaurace a psychickém tlaku, který toto povolání přináší, sbírá poslední dva roky jedno prestižní ocenění za druhým a uplynulá řada se řadila k seriálovým vrcholům loňského roku. Dokáže třetí série vysoce nastavenou laťku udržet?

  2. Herečka se bouřila proti svému vztahu v seriálu M*A*S*H. Ohledně důvodů měla naprostou pravdu
    Seriály30. 5. 2024
    Herečka se bouřila proti svému vztahu v seriálu M*A*S*H. Ohledně důvodů měla naprostou pravdu

    Když se řekne M*A*S*H, tak jedna z prvních tváří, která se divákovi vybaví, je jistě postava major Houlihanové v podání herečky Loretty Swit. Její Šťabajzna patřila mezi nejvýraznější postavy, prošla možná největším charakterovým vývojem a coby jediná žena v obsazení si v seriálu vybudovala silnou pozici. Nebála se totiž tvůrcům často oponovat a nesouhlasit s jejich scenáristickými rozhodnutími. Nespokojená byla např. se vztahem, jenž přitom k její roli zpočátku bezpodmínečně patřil.

  3. Oblíbená postava z Pána prstenů míří do seriálu. Čeká ji setkání s Gandalfem
    Seriály30. 5. 2024
    Oblíbená postava z Pána prstenů míří do seriálu. Čeká ji setkání s Gandalfem

    Příroda sama bude mít v nadcházející druhé sezóně Prstenů moci (The Rings of Power) své esenciální tělo i hlas. Tvůrci J. D. Payne a Patrick McKay totiž poruší dosavadní tradici filmových adaptací Pána prstenů a před srpnovou premiérou odhalují podobu Toma Bombadila, záhadné bytosti staré jako čas sám, již Peter Jackson do své fantaskní hexalogie nezahrnul. Slibují rovněž, že v knize velice pasivní postava tentokrát projeví větší iniciativu a přispěje k boji proti Sauronově narůstající hrozbě. Ztvárnil ji hojně obsazovaný britský herec Rory Kinnear (Černé zrcadlo, Není čas zemřít).

  4. Vrátí se Prima po propadácích na vrchol? Láká na návrat svého seriálového hitu a Arabely
    Seriály30. 5. 2024
    Vrátí se Prima po propadácích na vrchol? Láká na návrat svého seriálového hitu a Arabely

    Televize Prima za sebou nemá úplně nejlepší první polovinu roku. Politických Sedm schodů k moci sice slavilo u diváků úspěch, od té doby si však stanice připisuje jeden propadák za druhým. Takřka všechny její jarní novinky pohořely, soutěžní pořad Česko na grilu byl kvůli nezájmu diváků odklizen na horší vysílací čas, seriál Vytoč mého agenta skončil předčasně a teenagerská Lež na pláži svou cílovku neoslovila. S letní sezónou ale Prima doufá ve zlepšení. A pomoct by v tom měla druhá série prověřeného hitu.

  5. Daniel Radcliffe promluvil o účasti v novém Harrym Potterovi. Prozradil, proč to není dobrý nápad
    Seriály29. 5. 2024
    Daniel Radcliffe promluvil o účasti v novém Harrym Potterovi. Prozradil, proč to není dobrý nápad

    Už asi všichni fanoušci Harryho Pottera vědí, že se malý brýlatý kouzelník brzy vrátí v podobě seriálu. Ten chystá streamovací platforma Max, která hodlá začít znovu od začátku. Remake si hodlá vzít na paškál všechny knihy a producenti v čele s J. K. Rowling slibují ještě větší věrnost předloze. Fanoušky ovšem samozřejmě ihned začalo zajímat, zda se můžeme dočkat i návratů známých herců, kteří by tentokrát ztvárnili odlišné role či měli drobné cameo. K této možnosti se ovšem představitel původního Harryho Pottera vyjádřil velmi jasně.

  6. Oblíbený zabiják Dexter se vrátí. V dalším seriálu však dostane novou hereckou podobu
    Seriály26. 5. 2024
    Oblíbený zabiják Dexter se vrátí. V dalším seriálu však dostane novou hereckou podobu

    „Dnes je ta noc.“ Slova, s nimiž zdánlivě nenápadný člen policie Dexter Morgan sledoval v seriálovém fenoménu své budoucí oběti, aby na nich následně ukojil své vraždící choutky a vykonal krvavou spravedlnost. Počin o netradičním sériovém vrahovi se dočkal nejdříve osmi řad, po zpackaném finále se však před třemi lety vrátil, aby naservíroval divákům o něco důstojnější zakončení svého příběhu. Jenže producenti ani přesto nenechají Dextera spát a do produkce pomalu míří jeho prequel.

  7. Římská epika s Hopkinsem provokuje historiky. Co ale čekat od režiséra Dne nezávislosti?
    Seriály25. 5. 2024
    Římská epika s Hopkinsem provokuje historiky. Co ale čekat od režiséra Dne nezávislosti?

    Chystaný desetidílný sandálový opus Those About to Die je jistě pro v Evropě méně provařenou streamovací platformu Peacock předním lákadlem. Po první vlně zpráv, kdy pozitivně zaujala účast milovaného Anthony Hopkinse, však můžeme konfrontovat první fotky. Historikům z nich vstávají vlasy hrůzou na hlavě.

  8. Zabil Jake Gyllenhaal svou milenku? Trailer na novou minisérii nabízí mrazivou podívanou
    Seriály24. 5. 2024
    Zabil Jake Gyllenhaal svou milenku? Trailer na novou minisérii nabízí mrazivou podívanou

    Herec Jake Gyllenhaal má prozatím úspěšný rok. Thriller Hrozba smrti (Road House) sice z hlediska napínavosti a akce malinko zaostal za očekáváním, lid ale na přímočarou žánrovku slyšel a i díky hvězdě v hlavní roli si Amazon připsal jeden ze svých největších filmových hitů, jemuž byla před pár dny odklepnuta dvojka. Nyní by chtěl s hercem zabodovat jiný streamovací gigant, Apple TV+. A zdá se, že příznivci kriminálních thrillerů by si v případě minisérie Nedostatek důkazů (Presumed Innocent) mohli přijít na své.

  9. Seriál Zmije byl drzou reklamou i esencí devadesátek. Vykradl více Batmana, nebo Knight Ridera?
    Seriály23. 5. 2024
    Seriál Zmije byl drzou reklamou i esencí devadesátek. Vykradl více Batmana, nebo Knight Ridera?

    Trochu Knight Rider, trochu Batman, hodně devadesátky. Tak bychom mohli ve zkratce charakterizovat akční seriál Zmije (Viper), který byl nedílnou součástí nabídky našich komerčních televizí před několika dekádami. Fanoušci si možná pamatují sytě rudý sporťák, jenž se v případě potřeby může proměnit na… sytě šedý a velmi nebezpečný sporťák. Takhle vypadaly devadesátky v nejlepší formě!

  10. Přivítejte nového Zaklínače! Liam Hemsworth se představuje coby Geralt v první ukázce
    Seriály22. 5. 2024
    Přivítejte nového Zaklínače! Liam Hemsworth se představuje coby Geralt v první ukázce

    Jednu věc musíme Netflixu a tvůrcům Zaklínače (The Witcher) nechat – rozhodně vědí, jak budovat napětí okolo nedobrovolné herecké změny, s níž se musejí potýkat, a hezky ji marketingově vytěžit. Poté, co roli Geralta z Rivie po třech řadách opustil Henry Cavill, se ikonické postavy v následujících sezónách chopí Liam Hemsworth. A jen pár týdnů poté, co se začalo natáčet, tu máme první oficiální ukázku. Dokáže v ní nový herecký tahoun umlčet fanouškovské pochybnosti?

  11. Zásadní momenty třetí Ivety: Nejdůležitější muž jejího života a souboj s bulvárem
    Seriály22. 5. 2024
    Zásadní momenty třetí Ivety: Nejdůležitější muž jejího života a souboj s bulvárem

    Nedávno jsme vyzpovídali režiséra minisérie Iveta Michala Samira, abychom se blíže podívali na třetí řadu tohoto populárního díla. Nová sezóna pokračuje v líčení dramatického života zpěvačky Ivety Bartošové, což vždycky budilo silné emoce. Minisérie se za tři roky setkala s velkou popularitou, nevyhnula se ovšem ani značné kritice z řad zpěvaččiných skalních fanoušků. V tomto článku se proto podíváme na klíčové momenty poslední série.

  12. V duchařské epizodě dokázal M*A*S*H nejlépe vystihnout tragičnost války. Klíčem byl Klinger
    Seriály20. 5. 2024
    V duchařské epizodě dokázal M*A*S*H nejlépe vystihnout tragičnost války. Klíčem byl Klinger

    Fenomenální a publikem dodnes zbožňovaný seriál M*A*S*H si získal divácká srdce nejen díky dobře napsaným scénářům a sympatickým postavám, jež během jedenácti sezón seriálu prošly zajímavým vývojem, ale i díky poutavému skloubení příjemné komedie a tíživého válečného prostředí. Obzvláště jeden velmi vážný díl umožnil trochu odlišný pohled na jinak převládající sitcomovou řachandu.

  13. Nový Zaklínač je tady. Náhrada za Henryho Cavilla se představuje na prvních fotkách
    Seriály17. 5. 2024
    Nový Zaklínač je tady. Náhrada za Henryho Cavilla se představuje na prvních fotkách

    Asi žádný seriál aktuálně není ve složitější situaci než Zaklínač (The Witcher). Adaptace fantasy ságy od Andrzeje Sapkowského svými změnami oproti předloze stačila nakrknout velkou řádku fanoušků a kvality druhé a třetí série taky leckoho nepotěšily. Po třetí sezóně se navíc se seriálem definitivně rozloučila hlavní hvězda Henry Cavill, jehož tak v následující čtvrté a finální páté řadě nahradí Liam Hemsworth. A nyní už víme, jak mu to bude v paruce a s mečem v ruce slušet.

  14. Běloch musel v Simpsonových přestat dabovat doktora Dlahu. Rozhodnutí stále nechápe
    Seriály16. 5. 2024
    Běloch musel v Simpsonových přestat dabovat doktora Dlahu. Rozhodnutí stále nechápe

    Doktor Julius Dlaha (v angličtině Hibbert) je od prvních sérií nepřehlédnutelným vedlejším aktérem Simpsonových (The Simpsons). Chlápek s bělošskými kapitalistickými manýry a nejlegračnějším smíchem ze Springfieldu je Afroameričan, ale letitý bělošský dabér Harry Shearer založil jeho specifické vystupování na Billu Cosbym. Dosáhl toho, že Dlahovi se přezdívalo „nejbělejší černoch v televizi“, ale roku 2020 se musel této postavy vzdát. Tvůrci tehdy rozhodli, že míšení různých etnik fiktivních charakterů a jejich dabérů už nebudou tolerovat. Sám Shearer, jenž od roku 1989 namlouvá tucty simpsonovských postav, je z toho poněkud zmatený.

  15. Duna je zpátky! Návrat sci-fi ságy láká v traileru na mrazivé počátky temného sesterstva
    Seriály16. 5. 2024
    Duna je zpátky! Návrat sci-fi ságy láká v traileru na mrazivé počátky temného sesterstva

    Když režisér Denis Villeneuve začal před lety připravovat novou hranou adaptaci opěvované sci-fi ságy Duna od Franka Herberta, mnozí se obávali propadáku či toho, že si šikovný tvůrce na údajně nezfilmovatelné látce vyláme zuby. Místo toho ale vznikly už dva sci-fi eposy, které byly v kině obřím audiovizuálním zážitkem. Letošní druhý díl navíc v kinech utržil 700 milionů dolarů, což už je dost důvodů k tomu, aby studio Warner Bros. v budování světa pokračovalo. Ještě před chystaným třetím dílem tedy dostaneme i první seriál z tohoto světa, který nás přenese hluboko do minulosti.