Profilový obrázek

Lucatielle

12

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Star Wars: Klonové války
    Star Wars: Klonové války (2008)
    9
    Ano, znám typický výrok většiny lidí, že 'prequely jsou odpad, protože ty postavy nemůžou umřít'. Tak za prvé, většina hlavních postav i u klasických sequelů neumře, protože američani potřebují u všeho Happy ending a za druhé, já si osobně užívám prequely. Ráda se dozvím nějaký background svých oblíbených postav. Ale rozebereme si to postupně.
    Seriál už je trochu starší a díky tomu se setkáváme s neskutečným množství klišé, které vidíme všude a pořád dokola. Ale i přesto má seriál skvělé momenty. Jakýkoliv díl s Ahsokou, Anakinem a Obi-wanem mě velice bavil a neměla jsem problém se ponořit do děje. Naopak díly o driodech a dětech jsem ke konci už musela přeskakovat. Chápu ale, že někoho to baví, mě ale nebavilo poslouchat pípání či jakési chrochtání aby další postava řekla "Co říkáš? Že cítíš nebezpečí? Máš pravdu". Sakra doslova nikdo takhle v žádném rozhovoru, kterému sám rozumí přece nereaguje!
    Seriál nám představil Anakinovu učednici Ahsoku, která si mě v průběhu celého seriálu získala. Vidíme téměř celý trénink, jakým si padawani procházeli a úplně celý vývoj jedné postavy od začátku až dokonce.
    Obi-wan, který je mou nejoblíbenější postavou z celého Star Wars (nepočítám zde SWTOR) je zde také skvělý. Ve většině dílů dohlíží na Anakina, zda správně trénuje svou padawanku a vztahy mezi hlavními postavami jsou krásně viditelné.
    Anakin je prostě Anakin. Líbí se mi ty jemné náznaky, že se z něj jednou stane Vader, ať už soundtrack nebo jen stín, který se mihne na pozadí.
    Postavy klonů jako Rex a jeho parťáci, kteří mají v seriálu také důležitou roli, jsou sice chvílemi docela otravní, ale ne tak, jako například droidi.

    Seriál určitě nesedne každému, zvláště starší technologie animace v prvních epizodách. Ale od třetí série se seriál stává jednou velkou jízdou.
    • Anakin Skywalker
    • Ahsoka Tano
    • Obi-wan Kenobi
    • Příběh
    • Série 3-8
    • Droidi
    • Děti
    • První 3 série
    Ahsoka
    Ahsoka (2023)
    3
    Jakožto velký fanoušek animovaných Clone Wars a Rebels jsem s Ahsokou poměrně zklamaná a to jsem ji až do tohoto seriálu měla jako jednu z nejoblíbenějších postav.
    V tomto seriálu mi Ahsoka, ale i Hera přijdou oproti Rebels mimo jejich charakter. Ahsoka je tu chladná a nedává najevo žádné svoje emoce (ačkoliv Jediové se učí mimo jiné i jasnou komunikaci, ale k tomu se před svým odchodem z řádu asi nedostala). Nejsem ani velkým fanouškem jejího kostýmu. Nejen že jak na obličeji a tak na jejích montrálech jsou úplně jiné vzory než v předlohách, ale již zmíněné montrály jsou o dost kratší. Ano slyšela jsem o tom, že s delšími by se špatně dělali akční scény, ale většina akčních scén je oblíbená 'přetahovaná' s meči (což je naprosto nerealistická a nebezpečná věc, jakou můžete během šermu udělat, protože jedním pohybem vás oponent může tragicky zranit) a na něco takového snad nějaké 'akční' pohyby dělat ani nemusí.
    Hera je tu zase často velice panovačná (ano, její "Jsem generál, udělej tohle a tamto" ačkoliv generálové kolikrát ani takovou pravomoc nemají, přišlo velice otravné). Zde opět musím zkritizovat kostým - vzor na jejích lekku není ve většině scén patrný a stejně jako u Ahsoky jsou velice krátké a její velmi světlé modro-zelené oči mě ještě dlouho budou děsit ve snech.
    Ani Shin Hati mě nijak svým výkonem neokouzlila a působí na mě jako snad ten nejvíc obyčejný sithský učedník, jakého jsme zatím viděli. Na druhou stranu se mi líbí její kostým, ale vlasy bych se jí snažila udržet bílé a bez odrostů. Nemyslím si že sithský učedník má vůbec někdy čas si kupovat peroxid a nanášet si jej na hlavu.
    Naopak, kdo mi připadá asi nejvíc uvěřitelný v porovnání s Rebels je Sabine (až na to klišé 'rebelské' představení). Její kostým téměř odpovídá předloze a stejně tak i její účes. Její výkony jsou uvěřitelné a je vidět, že herečka ví, koho má hrát.
    Nejvíc musím pochválit postavu Baylana Skolla. Jeho výkon je ze všech postav nejvíce uvěřitelný. Jsou na něm znát emoce i zaváhání jak ve tváři tak i v tónu jeho hlasu. Bohužel jeho představitel náš již opustil a tak se brzy nejspíš budeme muset rozloučit i s jeho postavou.
    Morgan Elsbeth, ačkoliv jsme ji viděli v jiném SW seriálu, mi stále připadá jako 'kde se vzala, tu se vzala' postava. Jednou říká, že je poslední z Nočních sester, které přežili a jinde zase, že ji učila jedna z posledních Nočních sester. Osobně bych dala přednost, aby se vykašlali na nějaké 'člověk se naučil jejich magii', ale udělali z ní plnohodnotnou Noční sestru, která se narodila na jejich planetě. Jejich make-up není zase tak složité udělat.
    A v zatím poslední epizodě se nám představil Thrawn. Který mi osobně svým vzhledem připomíná modrého Elona Muska z roku 2005. A na geniálního taktika, kterým má být, zatím moc nevypadá. Už jen proto, že netrvalo nikomu moc dlouho najít artefakt s přesným vyznačením místa, kde se on sám nachází. To nemohl jít třeba o planetu vedle?
    • Kamera
    • Příjemná atmosféra
    • Baylan Skoll
    • Sabine
    • Kostým Ahsoky
    • Kostým Hery
    • Dialogy

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci