Profilový obrázek

Jerky

Al
29

Rád trávím čas u skvělých filmů a seriálů... nečekaně. Mám rád filmy s dobře napsanými charaktery, příběhem a hutnou atmosférou. Žánrově nejsem zrovna zaškatulkovaný, shlédnu klidně i muzikál pokuď mě zaujme, ale nejvíce vyhledávám mystiku, thrillery, drama, sci-fi, horory (kosmické miluji), dobrodružné a i kriminálky. Mám rád i béčkové filmy, dalo by se říct, že na každém trusu se dá najít i něco stravitelného. Zombie, fantasy, animované pohádky a někdy zase prostředí z vězení, historický nebo biografický... Prostě se rád kouknu na všechno. Oblíbených filmů a seriálů mám hodně, nemělo by to cenu psát, ale nedám dopustit na Vykoupení z věznice Shawshank a ze seriálů na Mindhunter. Časem asi svoje bio změním, prozatím to asi takhle stačí, děkuji za Váš čas.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    9
    Završení trilogie, po dlouhé době konečně márvelovka, která mě nenechala chladným a zašel bych si na to i znovu. Osobně jsem byl na 3D projekci, po novém Avatarovi to bylo co se do efektů a pocitů z 3D trochu jasnější vystřízlivění a ukázání, že Avatar by se v tomhle ohledu měl docenit více, ale kvůli tomu jsem na film nešel, to byl jenom takový bonus. Jsem fanoušek Strážců a třetí díl se mi líbí více než jednička, ale to bude asi tím že jsem z filmu ještě emociálně vypjatý... Scén kdy vám film bude tlačit na city je hodně, ale dělá to takovým způsobem, že jsem si trochu přal aby mě pořadně rozplakal, jelikož mě to neskutečně bavilo a chtěl jsem to dát najevo. Film se spíše zaměřuje na Rocketa, ale dává dostatek prostoru ostatním postavám, aby i ony měly své poslední slovo. Efekty a CGI se mi líbily, oproti Strangovi nebo Widow nebo té zelené mrše, je to rozdíl, častokrat byl i film nepříjemný na koukání, ale to spíše tím, že byl trochu gore (minimálně tam kam se PG 13 může dostat), ale dáte mi pak za pravdu, že to bylo jen a jen dobře. Stopáž filmu je asi adekvátní, k tomu co by se dalo očekavat od márvelu a film chrlí akci, skvělé dialogy, vtipné ftipy (fakt jsem se smál) a odsejpá to příjemně rychle. Záporak byl... fakt... dobrej... konečně tady není pičus (ach ano, tak jako ve filmu i já si dovoluji dát si svou f-bombu), který chce dobýt vesmír, ale prostě jenom zlej hajzl, kterej má svou vizu a jde i přes mrtvoly. Bojová akce je příjemná jak na pohled, tak i na satisfakci, a na konci filmu dokonce k posrání dobrá, tady se na choreografii nešetřilo... James Gunn mi dal to v co jsem celou dobu doufal, a tak jako i herci... I já odcházím od Strážců a pokud další pokračování nenatočí Gunn, tak si nenachám kurvit výborně zakončenou trilogii.
    Silo
    Silo (2023)
    9
    Knihy jsem nečetl, jsem v tomhle světě úplný nováček, a tak nedokážu zhodnotit jestli se seriál jenom inspiruje a nebo jde věrně ve šlépějích své předlohy. Nicméně atmosférou mě seriál vtáhnul dovnitř a nechce mě to pustit, s nadšením vyčekávám na další epizody, efekty a prostředí působí hodně uvěřitelně a postavy nejsou otravné a herci hrají skvěle, kromě direktora IT oddělení... to je bída, a to jde o stejného herce co hrál Dufresnona ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank, nekazí to sice celkový dojem, jenom to zamrzí. Líbí se mi hodně, že tak jako vy, pokuď jste tedy nečetli knížky, tak i postavy nemají taky úplné tušení co je tam za zdmi sila, kdo postavil silo, co bylo před povstáním, které zapříčinilo ztrátu veškerých dat a infromací z dob před tou samotnou katastrofou. Tím pádem se nedostaví pocit, že by vám snad postavy nebo i seriál naschvál neříkál něco co by jste asi vedět měli... postavy to taky neví a to je podle mě super, navíc seriál ani není nijak přetížený informacemi nebo otázkami, je to tak akurát, nedostavil se u mě nějaký těžký pocit sevření, že bych musel vědět všecko jinak se zblázním a solte mi to pod nos.... Nené, já si počkám a vy by jste měli semnou, doporučuji.
    Cesta ven
    Cesta ven (2022)
    8
    Mě ten seriál prostě fakt sednul, a to jsem donedávna ani o něm neměl tušení, bylo to pro mě takové zjevení ve tmě. Nic jsem od toho nečekal, a dostal jsem solidní seriál s celkem originální zápletkou, zasazením a tím tajemstvím, které se snad časem rozuzlí. Je to od tvůrcu seriálu Lost, nepoznal bych to kdybych si to sám pak nenašel, ale nemohl jsem pak přeslechnout, že se některá ambientní hudba v určitých pasážích seriálu až skoro na 99% podobá těm z Lost, možná že šlo o easter egg. Chci jenom říct, že nebudete z toho mít pocit Déjà Vu, i když postavu šerifa Boyda hraje stejný herec jako postavu Michaela z Lost. Kritika ze stran lidí spíše padá na to, že se pořád klade více otázek než dostanete odpovědí což může být frustrující, ale já například neměl problém s pochopením zápletky a dějové linky Lost, nicméně zatím to tak komplikované v tomhle seriálu není a nemyslím si, že ani bude, takže pokud nemáte strach tak jak jsem ho neměl ani já, tak vám ho vřele doporučuji.
    Fabelmanovi
    Fabelmanovi (2022)
    8
    Fabelmanovi nějak tak začali a pak i skončili dříve než jsem si to přál, jenom mi příjde, že jsem z konce filmu neměl takové z radosti učinění jaké bych asi měl mít. Hudba, charaktery i vlastně tažný motor filmu, který vede film kupředu, což je podle mě život sám a kam nás naše touha po splnění snu může zavést, je skvělý. Natočil to Spielberg a jde to poznat, a taky se i tak po filmu budete cítit, určitě se podívam znovu.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+5

    Oblíbení tvůrci