Pipa24

83

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Julie mlčí
    Julie mlčí (2024)
    7
    Julie mlčí je neotřele natočené drama z tenisového prostředí juniorek. Fascinovalo mě, že asi první polovinu filmu byl ostrý záběr jen na hlavní hrdinku, ostatní postavy byli rozostřené. Chvílemi to tak bylo na sledovaní náročné. Snímek měl celkem tempo a postupně se posouval k vyvrcholení zápletky. No, a než to uspokojení z rozuzlení celého příběhu přišlo, tak přišly titulky… Tohle jako nemám ráda. Divák věnuje režisérovu počinu 90 minut a on mu na oplátku připraví asi 10 nezodpovězených otazníků?? Takže to zkazilo dojem z jinak dobře rozjeté podívané s celkem zajímavým námětem, kterýby klidně mohl být podle skutečné události…
    Vlny
    Vlny (2024)
    10
    Premiéru filmu jsem viděla ve Velkém sále Thermalu. 10 minutový aplaus ve stoje celého sálu myslím mluví za vše… Vlny jsou v současném českém filmovém světě výjimečným počinem, je osvěžující vidět takový český film. Zda se, že se Mádl tématem trefil do dnešní doby, nicméně námět na tento scénř vznikl už před mnoha lety. Připomínka doby, která je sice pár desítek let minulostí, a přesto je dnes tak palčivá, je ale trefou do černého. Je potřeba připomínat takové události, abychom si mimo jiné uvědomovali, jak dobře se dnes máme, a nezapomněli na to, že mezi námi byli (pro mě) hrdinové. Kéž bychom tuto jistotu měli i dnes. Mádl se s tématem popral bravurně, příprava na film je znát, stopáž přes 2 h není vůbec dlouhá, klidně bych vydržela koukat ještě další hodinu. Příběh je strhující, má tempo, spád a spoustu silných momentů. Klobouk dolů všem, co se na jeho vzniku podíleli. Doufám, že nás v budoucnu čeká více takových děl.
    Wonka
    Wonka (2023)
    7
    Hodnocení přes 80 % je dle mého přehnané, ale příběh jsem si užila. Bylo to tak pozitivní, plné fanzazie s moooc čokolády, že po skončení musím běžet do nejbližší cukrárny a doplnit cukry. Wonka je milý kluk, snílek, který si plní svůj dětský sen, a po celou sobu ho neopouští optimismus, prostě víte, že to dá, nepochybujete, že to vyjde a takové filmy je dobré občas vidět. S trochou nadsázky se dá říci, že to je inspirativní podnikatelský příběh :-) Hudební části jsou trošku slabší, jako muzikál to moc dobře nefunguje, ale jako pohádka pro celou rodinu to určitě stojí za to.
    Šógun
    Šógun (2024)
    9
    Mám za sebou zatím první díl, u kterého jsem se fakt nenudila. Až na to, že vyznat se ve všech těch japonských jménech je pro našince dost na palici, a tak občas zjistíte, že jste v postavách ztraceni, je to vydařený počin a těším se na tu jízdu, která, jak očekávám, bude divoká.
    Láska na první pohled
    Láska na první pohled (2023)
    7
    Není to žádná velká pecka, ale mně to bavilo. Líbilo se mi obsazení, oba protagonisté byli z počátku prvoplánově “dokonalí a k sežrání” :) A myšlenka uspořádat si smuteční slavnost ještě před tím, než zaklepu bačkorama, je vážně inspirativní. Slabých 7, ten večer potěšilo.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci