Profilový obrázek

snek2

Petr Svoboda
93

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    40 let panic
    40 let panic (2005)
    7
    Z dob, kdy Steve Carell ještě nebyl proslavený The Office. Film jsem si pamatoval jako velmi vtipný a po nedávném znovushlédnutí mě v tom utvrzuje. Sice to není nějaký vznešený humor, ale nevím proč by to mělo ubírat na kvalitě. Na pobavení s kamarády perfektní.
    Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    8.5
    Vydat a natočit tento film muselo dát velkou odvahu. Celou dobu se pohybuje na velmi tenkém ledě. Obzvlášť v této době to mohla být katastrofa. Přesto se jim to povedlo. Waititi se dobře chrání absurditou. Film je obecně dobře natočen, sehrán... Nemám skoro co vytknout, avšak mi přijde, že mohl být ještě lepší.
    Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (1984)
    7
    Tento film jsem viděl mnohokrát jako dítě a měl jsem na něj vždy dobré vzpomínky. Po zhruba deseti letech jsem se podíval znovu. Musím říct, že ač stále je to solidní film, nepohltil mě tak jako dříve a ani dávka nostalgie nepomohla. Hodně kulturních odkazů je ztraceno v čase.
    Harry Potter a Tajemná komnata
    Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
    8
    V pokračování kouzelné série jsme obdarováni uspokojivou dávkou odhalení z magického světa. Je nám poskytnut větší rozhled na fungování kouzel a s novou zápletkou zjišťujeme, jak až velké zlo může špatný kouzelník způsobit. Jinak ale je tento díl podle mě z té horší poloviny.
    Harry Potter a Kámen mudrců
    Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
    8.5
    Těžko asi můžu podat objektivní hodnocení, když tento film je moje dětství. Celou sérii jsem viděl opravdu hodněkrát. Každopádně i v dospělosti se k filmu vracím aspoň jednou do roka a nechávám se očarovat světem čar a kouzel. Navíc s pozdějším věkem dokážete ocenit i odlišné stránky filmu, které jako dítě nevidíte.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci