Profilový obrázek

burgermiky

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. Případ pro exorcistu
    Případ pro exorcistu (2015)
    4
    Marně se snažím přijít na to, co média vidí na unylém Majerovi. Seriál není špatný, ale přišel mi nedotažený, hudba absolutně nezapadala do děje. Procenta patří příjemným hereckým zjevením: Katka Winterová, Jan Budař, Tomáš Měcháček a především Klára Melíšková.
  2. České století
    České století (2013)
    10
    Nejlepší díl celé série jednoznačně Zabíjení soudruha s vynikajícím Jiřím Vyorálkem. Poctivě jsem viděla všechny díly tohoto cyklu. Další vyjímečné díly: Kulka pro Heydricha, Všechnu moc lidu Stalinovi a Poslední hurá. Marek Daniel jako perfektní Havel, ačkoli přesto nevybočil nijak výrazně ze svých typických "uťáplých" rolí (Zázraky života, Protektor), proto po herecké stránce nejvíce vyzdvihuji výkony Jiřího Vyorálka (Gottwald) nebo Jaroslava Plesla (Klaus). Jak tady Patrson níže zmiňuje skvělý Hořící keř, který jsem taky viděla, tak jsem vděčná pánům Kosatíkovi a Sedláčkovi, že toto veledílo mohlo vzniknout.
  3. Profesionálové (2010)
    6
    Myslím, že tento seriál (první série!!!) si zaslouží vyšší ohodnocení. "Švestičky" Popelka, věčně podceňovaný "Idiot" Sašenka, nenažraný Buček a dokonce bývalá vícemiss Scarletka je správná policejní partička. Já jsem se moc bavila. Někde jsem četla, že druhá série byla natočena na základě velmi úspěšné reprízy první série, ale nahradit Liškou, který umí hrát jen sám sebe, dojemného Vyorálka a vtipného Jeništu otřesným Hádkem, je podle mě sešup dolů.