Profilový obrázek

Renfield

Martin Kocáb
2 607

Promítač ve znojemském Kině Svět.

https://www.instagram.com/martinkocabphoto/
Jihomoravský, Znojmo, Česká republika



Znovu Paříž
Znovu Paříž (2022)
7
Samotný atentát je vyřešen za pár minut, přesto mu napětí, ani více času nechybí. Jde především o pozdější skládání střípků, stále se opakující myšlenky a hledání odpovědí na několik otázek. Odpovědí, jenž by mohly pomoci v boji s posttraumatickou poruchou, kterou Alice Winocour dokáže podat stejně dobře, jako Virginie Efira v hlavní roli. Překvapilo mě, že zrovna opakovaný pobyt na místě může být ku prospěchu, ale minimálně ve vzpomenutí si to smysl dává. Mia tu však nenalézá pouze pochopení, ale i osočení. Pozdější přiznání je jednou z nejlepších scén, stejně jako to v soukromém životě, které na vzniklou situaci hází úplně jiné světlo a někdo má jistě nad čím přemýšlet.
Opičí muž
Opičí muž (2024)
7
Kritika poměrů v Indii je sice pro motivaci Monkey Mana důležitá, chybí jí však opora v lepším scénáři, ději tak spíše ubírá tempo, než by ho dělala zajímavějším. Podstatně lépe funguje mystično kolem příběhu o Hanumanovi a atmosféra vůbec. S tou si Dev Patel vyhrál, výborně využívá noční Indii, její špinavost i luxus a všudypřítomné neony. Akční scény tohle kopírují, zápasy v ringu připomenou stará turnajová béčka (potěší, mohlo jich být více), aby se jelo až nahoru do VIP salónku. Patel v soubojích zase využívá celý prostor, doplní je trefně zvolenou hudbou a nejednou i vtipem. Mimo velmi dobré choreografie dělá své i vždy originální kamera, každý souboj je natočen jiným stylem. Svůj (bubenický) styl má i tréninková proměna Monkey Mana, zase odkazující na nejednu béčkovou klasiku.
Moje malá princezna
Moje malá princezna (2011)
7
Při sledování filmu jsem si několikrát pokládal otázku, co je ještě umění. Film je to především díky silnému příběhu, výborné režii a snad ještě lepším hereckým výkonům, opravdu pozoruhodný. Jde z něj cítit, že Eva Ionesco žel "ví co točí" a Isabelle Huppert s Anamarii Vartolomei jí to bravurně odehrály. Taktéž si myslím, že o poslední jmenované ještě uslyšíme.
Vzkříšení démona
Vzkříšení démona (2015)
4
Zase vůbec nic nového, což mě vlastně ani nepřekvapuje. Spíš než o horor jde o velice slabý thriller. Děsivých momentů, je pomálu a když už jsou, tak vcelku neúčinné. Navíc se film i přes svou krátkou stopáž neuvěřitelně táhne. Ale toho pravého hororu jsem se nakonec dočkal a to v samotném závěru filmu, protože takový konec snad i hrozí pokračováním?! Jen to ne.
Boj o oheň
Boj o oheň (1981)
8
Ano, podobně si představuji pravěk. Annaud dokázal výborně zrežírovat vlastně prostý příběh cesty za ohněm, poznáním a také získáváním lidských emocí. Nejen zrežírovat, navíc ji zasadil do krásných exteriérů a opravdu pečlivě vybral herce. Ti odvedli precizní výkony a že zahrát takového pračlověka nebude zrovna snadné, o tom není pochyb. Z herců vyčnívá Ron Perlman, který se na tuhle roli svým zjevem hodí snad nejvíce a maskéři s ním možná opravdu měli o něco méně práce, než s jinými. Je to unikátní dílo, kterému se dá bez problémů odpustit několik málo přešlapů, nebo slabších chvilek.

Oblíbená díla

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5+43

Oblíbení tvůrci

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5+8