Jáhomámmalýho

18

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Interview
    Interview (2014)
    7.5
    Interview je zajímavý film. Humor, který je typický pro Rogena a Franca se zde střetává s vážným tématem. Některé vtipy jsou opravdu trefné a velice pobaví (úvodní scéna s Eminemem, souboj s tygrem), některé se už dostávají za hranici únosnosti (schování tajné zprávy do konečníku, ukusování prstů). Ale to je hold styl Setha Rogena a jeho kumpánů, balancují na hranici trapnosti a zábavného humoru, někdy se jim to povede více, někdy méně. V tomto případě se přikláním spíše k pozitivnímu výsledku. Film je sám o sobě důležitým a užitečným, díky jeho kritice korejského diktátora, ukázání světu, že všichni jsme lidé, každý máme své slabiny, každý je pouze člověk. A to je velice důležité.
    Cena za něžnost
    Cena za něžnost (1983)
    4
    Na tento film jsem se koukal s vědomím, že dle americké akademie je nejlepším filmem roku 1983, to se na mém hodnocení pravděpodobně podepisuje. Dle mého názoru na to, jak časová linie utíká, tak se děj vleče. Film má spoustu hluchých momentů, kdy jsem se opravdu nudil. Děj sám o sobě není nijak speciální, je to obyčejný příběh o obyčejných lidech. Takové příběhy mohou být dobré, ale musejí být opravdu dobře zpracované, a vzhledem k mým pocitům se toto v tomto případě neděje. Avšak musím zmínit i pozitivní stránky filmu. Za zmínku určitě stojí závěr filmu, který byl velmi emotivní, a použitá hudba, která vystihuje obyčejnost a klidnost filmu.
    Kolonie
    Kolonie (2015)
    9
    Film se silným napětím a tempem, podbarvený skvělou hudbou, ztvárňující důležité téma, jenž bylo a nemělo být přehlíženo. Herci naprosto sedí do svých rolí. Akorát mohl být delší a propletenější děj, ovšem to by pak mohlo drhnout vypíchnuté napětí a tempo.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci