Marton Csokas

6.8

Články 4

Bourne 5 našel záporáka
Filmy2. 9. 2015
Bourne 5 našel záporáka

Akční film je tak dobrý, jak je dobrý jeho záporák. Jason Bourne měl na tohle vždycky štěstí. Karl Urban, Clive Owen i Édgar Ramírez vytvořili velmi důstojné protihráče, nemluvě o "menších rybách", které Jasonovi v původní trilogii zatopili (excelentní byl hlavně Marton Csokas, bitka s ním je nezapomenutelná).

Jak to vypadá s účastí Spider-Mana v marvelovkách?
Filmy10. 12. 2014
Jak to vypadá s účastí Spider-Mana v marvelovkách?

Přestože je oblíbený pavoučí hrdina člen marvelovského universa, není zatím součástí žádné Marvel Fáze. Místo toho si sólíčkuje ve vlastních filmech. Důvodem je to, že Marvel před lety (dávno předtím, než založil filmovou divizi) poskytl práva společnosti Sony a ta se pavoučka nehodlá vzdát lacino.

Recenze: Denzel Washington jako Equalizer míří do béčkových vod
Recenze25. 9. 2014
Recenze: Denzel Washington jako Equalizer míří do béčkových vod

Denzel Washington se vrací jako anděl pomsty, aby sjednal pořádek v Bostonu a zúčtoval s celou ruskou mafií. Těšíte se na Muže v ohni 2? Zbytečně.

Žít na Dluh se dá jen chvíli
Téma31. 10. 2011
Žít na Dluh se dá jen chvíli

Nikdo se to nedozví. Nikomu nedojde, že selhali. A oni to nikdy nikomu neřeknou! Nic jiného jim v tu chvíli nezbývalo – ale možná to bylo tak, že je v tom okamžiku prostě jen nic lepšího nenapadlo. Tak se zrodil Dluh, který poznamenal jejich životy a zároveň je osudově spojil i rozdělil. Dluh, s nímž není snadné žít a který může být splacen pouze smrtí. Jeho nebo jejich. Věřili, že už ho nikdy nikdo nenajde. Věřili, že to zvládnou. Věřili, že jsou tajemství, která si je možné odnést do hrobu. Mýlili se! Žádný hrob totiž není tak hluboký, aby v něm bylo možné pohřbít minulost.