Ming Tsai

6.7
Ming Tsai
Ming Hao Tsai, narozený 29. března 1964 v Newport Beach v Kalifornii, USA, je americký šéfkuchař, restauratér, televizní osobnost a herec. Jeho kariéra zahrnuje působení v gastronomii i ve filmovém a televizním průmyslu, kde se proslavil především svým jedinečným přístupem k fúzi východní a západní kuchyně. Televizní kariéra Ming Tsai zahájil svou televizní kariéru v roce 1997, kdy zastupoval šéfkuchařku Saru Moulton v jejím pořadu Cooking Live. Následně se stal moderátorem vlastního pořadu East Meets West with Ming Tsai na stanici Food Network, který uváděl v letech 1998 až 2003. Za tento pořad získal v roce 1999 prestižní ocenění Daytime Emmy Award v kategorii Outstanding Service Show Host. Po úspěchu tohoto formátu vytvořil další kulinářské pořady, včetně Ming's Quest na Fine Living Network a především Simply Ming na American Public Television, který se stal jedním z nejdéle vysílaných kulinářských pořadů na PBS a běží již od roku 2003. Simply Ming získal dvě nominace na cenu Emmy v kategoriích "Outstanding Culinary Program" a "Outstanding Lifestyle/Culinary Host" a také dvě bronzové ceny Telly Awards za osvětlení a umělecké vedení. Filmová kariéra V oblasti filmu se Ming Tsai objevil jako herec ve filmu Kung Fu Panda 3 z roku 2016, kde propůjčil svůj hlas postavě pandy jménem Ming. Tato postava byla pojmenována přímo po něm, což podtrhuje jeho rostoucí popularitu a rozpoznatelnost. Kromě hereckého výkonu v tomto animovaném filmu působí Ming Tsai také jako producent a scenárista různých televizních pořadů a projektů. Vzdělání a gastronomická kariéra Ming Tsai vystudoval strojní inženýrství na Yale University a později získal magisterský titul v oboru hotelové administrativy a marketingu pohostinství na Cornell University. Jeho vášeň pro vaření ho však přivedla ke studiu na prestižní kulinářské škole Le Cordon Bleu v Paříži. V roce 1998 otevřel svou první restauraci Blue Ginger ve Wellesley v Massachusetts, která se stala uznávaným podnikem oceněným průvodcem Zagat a James Beard Foundation. V roce 2013 otevřel svou druhou restauraci Blue Dragon v bostonské čtvrti Fort Point Channel, která byla časopisem Esquire zařazena mezi "Nejlepší nové restaurace roku 2013". Je také autorem pěti kuchařských knih: Blue Ginger, Simply Ming, Ming's Master Recipes, Simply Ming: One-Pot Meals a Simply Ming in Your Kitchen. Ocenění a další aktivity Kromě televizních ocenění byl Ming Tsai v roce 2000 zařazen časopisem People mezi 50 nejkrásnějších lidí. Jeho restaurace Blue Ginger byla v roce 2012 uvedena do Kulinářské síně slávy. Ming je také známý svou charitativní činností, zejména jako mluvčí organizace Food Allergy & Anaphylaxis Network, za což získal v roce 2012 ocenění za celoživotní přínos. V současnosti působí jako šéfkuchař a partner restaurace BāBā v Yellowstone Clubu v Big Sky v Montaně a nadále se věnuje propagaci své filozofie fúze východní a západní kuchyně prostřednictvím různých mediálních platforem.


Ming Tsai: Filmy a pořady 19


Dodatečné informace

Narození:
29. 3. 1964

Našli jste chybu nebo něco chybí? Napište nám.