Christine Tizzard, narozená v roce 1976 v St. John's, Newfoundland, Kanada, je kanadská herečka, modelka a kuchařka.
Herecká kariéra
Christine Tizzard zahájila svou hereckou kariéru v roce 2001, kdy debutovala v televizním seriálu Tracker v roli Mandy. Postupně si vybudovala filmografii zahrnující jak televizní seriály, tak filmy. Mezi její nejvýznamnější herecké počiny patří role Amandy ve filmové sérii Jesse Stone s Tomem Selleckem, konkrétně ve snímcích Jesse Stone: Innocents Lost (2011), Jesse Stone: Benefit of the Doubt (2012) a Jesse Stone: Lost in Paradise (2015). V seriálu The Transporter (2012) ztvárnila postavu Heather O'Sullivan a v seriálu Flashpoint (2011) se objevila jako asistentka. Dále účinkovala v hororovém filmu The Last Sect (2006) jako recepční a v komediálním snímku Webdultery (2010) v roli Debbie. Její filmografie zahrnuje také role v seriálech jako The Dresden Files (2007), kde hrála Jennifer Randall, Naturally, Sadie (2006-2007) v roli Mitsy Monroe a Beautiful People (2006), kde ztvárnila modelku Amandu Ball.
Od modelingu ke kulinářskému umění
Christine Tizzard byla objevena jako modelka již v 15 letech a věnovala se této profesi souběžně s herectvím. Její vášeň pro jídlo a zdravé stravování ji později přivedla ke studiu v programu Chef Training na George Brown College v Torontu. Tato změna kariérního směru jí otevřela dveře do světa kulinářského umění, kde se postupně etablovala jako uznávaná kuchařka a food stylistka.
Kulinářská kariéra a mediální působení
Po dokončení kulinářského vzdělání se Christine Tizzard stala pravidelnou hostující šéfkuchařkou v populárních televizních pořadech jako Rogers' Cityline, CTV's Marilyn Dennis a CBC's Steven and Chris. Významným milníkem v její kariéře bylo moderování populárního kanadského kulinářského pořadu Best Recipes Ever na CBC Television. Kromě televizního vystupování pracuje jako food stylistka, autorka kuchařek, vývojářka receptů a kulinářská producentka. Spolupracovala na produkci pořadů jako Masterchef Canada a W Networks Pressure Cooker. V roce 2017 vydala svou první kuchařku "Honest to Goodness: Everyday Recipes for the Home Cook" (Whitecap Books), která obsahuje více než 100 výživných a chutných receptů pro domácí kuchaře. Později vydala další kuchařku "Cook More, Waste Less" (Penguin Random House Canada), zaměřenou na omezování potravinového odpadu. Christine je také zakladatelkou platformy The Zero Waste Kitchen, kde učí strategie snadného a dostupného vaření s důrazem na zodpovědnou spotřebu potravin.
Osobní život
Christine Tizzard je od roku 2003 vdaná za kanadského kytaristu, zpěváka a skladatele Iana Thornleyho, se kterým se seznámila prostřednictvím svého bratra Kena Tizzarda, který je také hudebníkem. Společně mají dvě děti, syna Ozzieho a dceru Sophii. V současnosti žije se svou rodinou v Torontu a aktivně se věnuje své kulinářské kariéře, kde propojuje své zkušenosti z herectví a modelingu s vášní pro zdravé a udržitelné vaření.