Francesco Patierno

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Francesco Patierno
Francesco Patierno

Italský režisér a scenárista, známý především převedením autobiografie DJ Marca Baldiniho do filmové podoby Ranní ptáče dál doskáče (2008). Narodil se v roce 1964 v Neapoli, studoval architekturu a stal se uměleckých ředitelem reklamní agentury v Římě. Pracoval jako designér produkce a režisér některých programů televize RAI a poté se začal realizovat v práci na dokumentech, hudebních videích a reklamách.

Jeho první krátký film, That Day (1996), byl prezentován při mnoha mezinárodních událostech. Jeho prvním celovečerním filmem se stal Pater Familias (2002), ve kterém hraje Maria Pia Calzone, Ernesto Mathieux, Lucia Ragni a Marina Suma.  Film, natočený podle románu Massima Cacciapuotiho, byl představen na Berlinale v sekci PANORAMA a byl vyzdvihován především pro svůj obtížný styl, ve kterém ukazuje zázemí města Neapole. Film získal dvě nominace za Nejlepší režisérský debut v soutěži David of Donatello a Nastro D’Argento. Ve stejném roce Patierno vytvořil dokument Once upon a time, který popisuje problém ženských vražd páchaných v Bangalore (Indie) za účelem přivlastnění si věna.

V roce 2007 se vrátil k celovečerní tvorbě filmem Ranní ptáče dál doskáče, založeném na autobiografii italského deejaye Marca Baldiniho, nazvané The Gambler. Ve snímku si zahráli Elio Germano, Laura Chiatti a Martina Stella. Film vypráví o divoké gamblerské vášni známého italského deejaye, který je nakonec pronásledován lichváři.

V roce 2008 spolupracoval Patierno s Alexem Infascellim (Almost Blue, 2000) na televizním seriálu Donne assassine, italské adaptaci argentinského formátu Mujeres Asesinas. Nakonec se v roce 2010 Francesco vrátil opět ke kinu s filmem Cose dell’altro mondo, který je volně inspirován snímkem Den bez Mexičana (2004) Sergia Araua. (Film Europe)

Narození:
24. 4. 1964

Znáte z


Francesco Patierno: Filmy a pořady 15