Paul Hollywood

7.1

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Paul Hollywood
Paul John Hollywood, MBE, narozen 1. března 1966 ve Wallasey v Cheshire, je uznávaný anglický šéfkuchař, pekař a televizní osobnost. Proslavil se především jako porotce populární televizní soutěže The Great British Bake Off, kde působí od jejího vzniku v roce 2010. Počátky kariéry Paul Hollywood pochází z pekařské rodiny - je třetí generací pekařů. Svou kariéru zahájil jako teenager v pekárně svého otce Johna F. Hollywooda. Původně studoval sochařství na Wallasey School of Art, ale na přesvědčení svého otce studia opustil a věnoval se pekařskému řemeslu. Díky kombinaci lásky k sochařství a pečení si vybudoval pověst inovátora v oboru. Postupně se vypracoval na pozici hlavního pekaře v několika prestižních britských i mezinárodních hotelech, včetně londýnského hotelu The Dorchester, Chester Grosvenor and Spa a Cliveden Hotel. Později odešel na Kypr, kde pracoval jako pekař v několika luxusních resortech. Televizní kariéra Po návratu z Kypru začal Hollywood vystupovat jako host v různých britských televizních pořadech na BBC i ITV. Svou mediální kariéru zahájil na Carlton Food Network a Taste, kde spolupracoval s Jamesem Martinem. Zlomovým okamžikem v jeho kariéře se stal rok 2010, kdy byl obsazen jako porotce do nového pořadu The Great British Bake Off. Tento pořad se rychle stal hitem a z Hollywooda udělal známou osobnost v Británii. Je jediným původním členem týmu, který v show zůstal i po jejím přesunu z BBC na Channel 4 v roce 2016. Vlastní televizní projekty Díky rostoucí popularitě získal Hollywood vlastní televizní pořady. V roce 2013 uvedl na BBC Two seriál Paul Hollywood's Bread, kde předával rady a recepty na různé druhy chleba. Následoval pořad Paul Hollywood's Pies and Puds, který byl však po jedné sezóně zrušen. V roce 2013 se také objevil jako porotce v americké verzi soutěže The American Baking Competition na CBS. V roce 2019 měla premiéru čtyřdílná série Paul Goes to Hollywood na Food Network, která sledovala jeho 3000 mil dlouhou kulinářskou cestu napříč Amerikou na motocyklu Harley-Davidson. Následovaly další cestovatelsko-kulinářské pořady jako Paul Hollywood Eats Japan (2020) a Paul Hollywood Eats Mexico (2022) na Channel 4, kde objevoval autentickou místní kuchyni. Autorská činnost Paul Hollywood je také úspěšným autorem kuchařských knih. V roce 2005 vydal bestseller 100 Great Breads, který byl přeložen do sedmi jazyků a oceněn jako "Nejlepší kniha o chlebu a pečivu" roku 2005 v soutěži Gourmand World Cookbook Awards. Mezi jeho další úspěšné publikace patří How to Bake (2012), Bread (2013), Pies and Puds (2013), Paul Hollywood's British Baking (2014), The Weekend Baker (2016) a A Baker's Life (2017). Pravidelně přispívá do časopisů jako BBC Good Food Magazine, Olive Magazine a Waitrose Magazine. Další zájmy Kromě pečení a televizní tvorby se Hollywood věnuje také automobilovým závodům. Svou závodní kariéru zahájil v roce 2015, kdy debutoval v Beechdean AMR Aston Martin Vantage GT4. Soutěžil také na Le Mans v roce 2015 v rámci festivalu Aston Martin a v roce 2016 vstoupil do britského šampionátu GT s Jamie Chadwickovou jako partnerkou. V červenci 2017 zvítězil ve své třídě v závodě Dunlop endurance na okruhu Silverstone v Aston Martin GT4.


Paul Hollywood: Filmy a pořady 38


Dodatečné informace

Narození:
1. 3. 1966
Vlastní jméno:
Paul John Hollywood

Našli jste chybu nebo něco chybí? Napište nám.