Petra Lorencová

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Petra Lorencová
Petra Lorencová

Petra Lorencová se narodila 26.7.1986 ve Vyškově. Pochází ze dvou sourozenců – její starší sestra žije v Londýně.

Petra vystudovala vyškovské osmileté gymnázium, v tomto období také začala hrát v místním ochotnickém divadle DS Haná. Již od dětství chtěla být herečkou. Po maturitě začala studovat na FF MU obory Teorie a dějiny divadla a Teorie interaktivních médií. Studium však nedokončila, neboť byla přijata na brněnskou JAMU do ateliéru činoherního herectví pod vedením Oxany Smilkové. V rámci školy se zúčastnila několika divadelních festivalů v Polsku, Holandsku, Německu. V Bělehradě byla za roli Vočistcové ve hře Lidumor, aneb Má játra jsou beze smyslu, oceněna porotou za herecký výkon.

V roce 2011 se zúčastnila konkurzu do Národního divadla moravskoslezského, na jehož základě byla uměleckým šéfem činohry Pavlem Šimákem přijata do angažmá. Ztvárnila zde např. tyto role: Charlotta Corday (Marat/Sade, P. Weiss), Iri (Kuřačky - A. Saavedra), Checca (Poprask na laguně - C. Goldoni) a další.

Je milovnicí potkanů. Doma chová tři kluky, z nichž nejmladší Toník si zahrál v Isabel, zbylí dva - Žeryn a Myškin zase hostují v divadle.

Narození:
26. 7. 1986
Vyškov

Znáte z


Petra Lorencová: Filmy a pořady 3