Ultra Force

60%
Ultra Force
Ultra Force
Z Los Angeles přilétá do Hong Kongu gangster Jackie Chan, nabízející policii seznam členů mezinárodní zločinecké organizace Stínů výměnou za svou ochranu. Při transportu z letiště je ale unesen místními Stíny, vedenými majitelem nočních podniků a obchodníkem s bílým masem, Donem Chu a jeho pravou rukou, Chicem. Jackieho vysvobodí Yau Li (Moon Lee) a Rosa, tajné agentky ze speciálního oddílu Modří andělé, které jej odklidí na bezpečné místo. Zatímco Rosa Jackieho hlídá, Yau Li se nechá najmout jako barová zpěvačka do jednoho z klubů Don Chu, aby proti němu získala důkazy. Vyšetřování značně zkomplikuje milostný trojúhelník, který se vyvine mezi ní, jeho bodyguardem Michaelem a mafiánovou dcerou, a také nová parťačka Amy, jíž jak se ukáže Jackie s Chicem v minulosti zabili syna.


Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
6
Stará dobrá akční škola v produkci HG mající švih, elán a ohromnou energii. 'Zabijáci andělé', jak by se asi mohl přeložit originální název, jasně předznamenává, kdo bude středem zájmu. Máme tu tři mladé policistky tvořící speciální jednotku pod názvem -Modří andělé-, které budou muset, ve snaze ochránit svědka, čelit bezohlednému, ale sentimentálnímu zabijákovi. V polovině osmdesátých let měli John Woo, Ringo Lam a Tsui Hark již své filmové renomé, co se týče tvrdosti akčních filmů a tak dle inspirace vznikly další je napodobující. Někteří tvůrci šli ale o něco dál a do takových snímků přidali i ženské hrdinky. Příkladem může být i u nás známý snímek uváděný jako 'Red Force' (1986), někde známý i pod názvem 'In line of duty'. Snímek ´Sha shou tian shi´ už je jen levnou kopií, který se řadí mezi desítky dalších v takovémto ražení, ale to neznamená že fanoušek akčních asijských filmů si nepřijde na své. Spousta akce ve zběsilém tempu s takřka minimem dialogů v rámci akční zábavy již dnes nevytváří nic jiného, než příjemnou nostalgickou vzpomínku na dobu, kdy jsme chodili jako Quentin Tarantino do videopůjčoven a takovéto filmy hltali jeden za druhým. Skutečně jde pouze o rychlou akci v rámci bojového umění, přestřelek a výbuchů za použití dnes už naprosto úžasných kaskadérských scén. Vše je odlehčeno patřičným humorem, takže nic než levná ryze asijská akční zábava v plné palbě. Klasická akční šablona je samozřejmě zachována, což znamená, že se na konci lze dočkat ne zrovna malého souboje. Na našem videotrhu byl snímek uveden jako první film v sérii nazvané 'Ultra Force'
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Příběh ucházející, herci taktéž, ale akce je výborná a její docela hodně, ale nedokážu se vyhnout srovnání s Red Force, které je poměrně lepší, jak už po stránce příběhové, která není tak směšná, tak i postránce akční a herecké.

Dodatečné informace

Původní název:
殺手天使 (více)
  • Hong Kong Ultra Force
  • Hong Kong 殺手天使
  • Hong Kong Killer Angels
  • Hong Kong Megaforce 1
  • Hong Kong Sat sau tin si
  • Hong Kong Sha shou tian shi
  • Hong Kong Ultra Force 1
  • Hong Kong Ultra Force 1.
Země původu:
Hong Kong, Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění