Hříšný tanec

78%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
robingarfield
76 bodů
9
Film, při kterém se ženy dojímají a chlapům se líbí. Retro krásné, romantika není přeslazená a příliš naivní, byť z podstaty nemůže vybočit z rámce romantiky amerických filmů, kde přes všechna protivenství čirých zloduchů všechno dobře dopadne, pár se dostane k sobě, pomýlení pochopí... Ale velmi dobře udělané řemeslo, z "mladých" tam čiší radost ze života, Swayzee k sežrání, odsejpá to, a oko si odpočine na bezvadně udělaném retru.
Petralee
61 bodů
10
Na tento film nic nemá. Je to prostě film, který okouzlil několik generací. Je tam dost romantiky, ale ne to jen slaďák, na který se nedá koukat. Je tam dobrý příběh, přerod nezkušené holčičky v ženu. Dospění její naivní sestry - pochopí, že svět se netočí jen kolem ní. A jsou tam podstatné i další momenty, díky kterým je úspěch tohoto filmu neopakovatelný. Možná je to i tím, že tento film byl natočen jako nízkorozpočtový. Nehraje si na velkofilm, což se druhý díl snaží.
Moravaczech
Moravaczech
42 bodů
10
Ikonický film o hodnotách a zamilování. Mimořádná hudba, kterou budete poslouchat v playlistu. I skoro výborný tanec, jehož kvalita byla tlumena pro reálnost filmu. Středněrozpočtový film určený původně jen na kazety VHS, který se stal trhákem své doby a ikonou po desetiletí dodnes.
liska95
liska95
15 bodů
9.5
Taneční klasika všech klasik. Patrick s Jennifer mě přesvědčili o tom, jak může být tanec krásný a díky nim jsem se naučila vnímat tanec o trochu jinak. Krásný a běžný příběh o mladém kachněti a hvězdě společenské spodiny věřím, že ne každého chytne. Ale přece jen, tahle dvojice umí zaujmout a když přijde mladá Baby za Johnym, už jim to žerete tutově. Pro mě nostalgie a pokaždé pěkný zážitek vidět tento film.