Happy end

83%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
9
Včera jsem viděl tento film již podruhé a to v kině na speciální projekci a stále se nestačím divit, že tento film byl natočený v šedesátých letech a není zase tak moc známý. Myšlenka dvou příběhů, které se vypráví proti sobě v časové posloupnosti se zdá naprosto nepředstavitelná a přitom skvěle funguje. Je to vtipné, skvěle natočené. Oba party spolu krásně souvisí a navzájem se doplňují. Herecké
  • skvělá myšlenka
  • bezchybná realizace
  • obsazení
  • nic mě nenapadá
hovorkok
hovorkok
647 bodů
9.5
Bedřich: (zavrtí hlavou) kněz: "Znáš ty vůbec desatero?" Bedřich: "Vyhodil jsem ho oknem" kněz: "Co jsi vlastně udělal tomu muži, že zemřel?".... No tady si scénáristé pěkně vyhráli a nejen ti. Velice originální a vtipný snímek :)
gauchingman
gauchingman
273 bodů
10
Geniální!! ------- 1) celý film je pozpátku, 2) hlavní hrdina coby vypravěč líčí příběh jakoby normálně, ne zpětně, což je základem humoru tohoto vyprávění a konečně za 3) dialogy jdou zase obráceně, z čehož vznikají další nečekané vtipy. ------ Film pochopitelně není puštěný absolutně pozpátku, aby herci nemluvili "ugrofinsky", že jo, akorát v jednom místě to tak je, totiž při temperamentním výstupu paní Stelly Z. - tam to má jisté opodstatnění. ------ Poklona pane Oldřichu!
radek-prokopius
radek-prokopius
151 bodů
10
.jenpitf tkaf ej kat i ela ,uktápzop melymo čatímorp nap litsup mlif elhnet eciS
whenry
150 bodů
6
Velice zvláštní film. Odvíjí se pozpátku, komentář Vladimíra Menšíka na to ovšem nebere ohled a vypráví příběh tak, jako by se právě vyvíjel. Přináší to celou řadu komických, ale i bizarních okamžiků. Nikdy by člověka nenapadlo, jak vtipné dokáží být dialogy ve chvíli, kdy odpovědi známe dřív než otázky. Slušný experiment, svým způsobem pozoruhodné dílko.