Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí

65%

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
i
iDNES.cz
50%

Režisér Petr Větrovský se na portréty sportovců zaměřil, ve filmu už zvěčnili zápasníka Attilu Végha či fotbalistu Jana Kollera. V případě Soukalové však přibyl ještě motiv krásky v nesnázích, který zejména v druhé polovině začíná připomínat lacině cituplné výklady třeba osudů Ivety Bartošové.

Č
65%

Biatlonová část se povedla, protože je vyloženě radost sledovat vzestup této sportovkyně. Bezpochyby má velkou zásluhu na popularizaci tohoto sportu u nás. Největším problémem je forma, kterou zvolil režisér a scenárista Petr Větrovský. Není potřeba všechno vzpomínání dokládat příliš názornými ilustračními záběry. Zvlášť když se popisuje těžké období biatlonistky. Na diváka to pak působí neautenticky, bulvárně a manipulativně, což je vlastně velká škoda.

D
Denik.cz
55%

Více než kostrbatý a klišovitý text, který si aktérka do klipu napsala s Michalem Kindlem („já teď na kolenou klidně budu tu stát, i kdybych tisíckrát ještě musela spadnout“), vypovídají ve filmu o jejím klikatém životě, houževnatosti i zneklidňujících aspektech sportu jiné věci. Vyčerpání v cíli, slzy radosti před jásajícími fanoušky s českými vlaječkami na tvářích, přejídání a zvracení osmkrát denně, touha zůstat ženou, vnitřní nejistota i hojivá náplast od toho, kdo na vás čeká doma. V těchto momentech je film nejsilnější, tady se „pravda vyplatí.“ Nikde jinde.