Matka v trapu

43%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
Kinobox.cz
35%

Film, který neumí být ze života, ale nezvládá se ani zasnít. Vyprávění o nesnesitelných postavách, které strašně trpí, přestože nečelí žádným opravdovým překážkám a celý svět jim ve všem vychází vstříc. Slušné herecké obsazení nezmůže prakticky nic.

N
Novinky.cz
60%

Matka v trapu je celkově docela sympatickým, byť rozhodně ne objevným obrazem ženského údělu i ženského přátelství, filmem, který mnohé divačky jistě ocení.

Č
50%

Dohromady je Matka v trapu poměrně slušným počinem. Samotná premisa je trochu na pováženou a chování hlavní hrdinky už od začátku není moc racionální. Zničehonic utéct od rodiny (i když vás její chování štve) je prostě zvláštní a v tomto případě nezasloužené, protože k tomu nevede žádný větší konflikt. Skoro to působí, jako by kus filmu chyběl. Za pochvalu však stojí herci, zvláště pak Hřebíčková v hlavní roli, která podává kvalitní výkon. V závěru tak nejde o nic objevného, ale na české poměry na docela solidní příjemnou podívanou, která rozhodně neurazí.

M
Moviezone.cz
40%

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A pečlivá, milující, obětavá matka je rázem v trapu. K velkému překvapení všech. Jenže každý člověk potřebuje v životě občas pauzu a na Petru Hřebíčkovou už toho bylo zkrátka moc. Právo utahané matky na štěstí hraje hlavní roli v lehce zaměnitelném filmu s pochybným poselstvím, jehož zhlédnutí vám nic nedá, ale ani nevezme.

A
Aktuálně.cz

Matka v trapu sice není celá utkaná z okatě urážlivých stereotypů, ale nakonec k některým stejně sklouzává. Zároveň nabízí takový hodnotový zmatek, že si po poměrně zdlouhavém čekaní na pointu nelze ani tipnout, o co přesně ve filmu jde.

T
TV Guru

Přestože se prezentuje jako komedie, humoru v něm zase tolik není. A nutno podotknout, že Petra Hřebíčková má za sebou mnohem lepší role, jako například Bezva ženská na krku nebo Přes prsty. Na druhou stranu, proč snímek hned zavrhovat. Pokud si chcete v kině vyloženě odpočinout a nemáte velká očekávání, dejte Matce v trapu šanci.