Kaskadér

82%

Komentáře a recenze 41

Dle relevance
Kinobox.cz
80%

David Leitch vyznává lásku kaskadérům i filmovému natáčení ve správně odlehčeném a absurdním hávu, v němž parádně funguje jak humor a akce, tak romantika mezi Goslingem a Blunt. Žádné žánrové mantinely se tu nepřekonávají, čistější a precizněji natočenou žánrovou blbinu s menším nádechem staré školy ovšem v kinech nenajdete.

F
FFFilm.cz
90%

Úplně debilní kombinace odlehčené romantické komedie a šílených akčních scén, která - na rozdíl od většiny ostatních podobně debilních filmů - skoro dokonale funguje, a to především díky skvělé chemii mezi hlavními představiteli. Bonusem je, že je to pocta všem nedigitálním kaskadérům, kteří by konečně měli začít dostávat Oscary.

N
Novinky.cz
90%

Film letí ve výborném tempu, kamera Jonathana Sela snímá každý kaskadérský kousek tak, že si ho divák může plně vychutnat. Co je však jeho největší předností, jsou vynikající výkony Ryana Goslinga (La la Land, Barbie) a Emily Bluntové (Mary Poppins se vrací, Oppenheimer). Oba hrají s velkým nasazením, přesným odstíněním emocí a chemie mezi nimi je dokonalá. Každé jejich setkání, ať srší špičkováním, hádkami, nebo láskou, je doslova okouzlující.

K
Kritiky.cz
85%

Kaskadér je velice zábavná a vtipná romantická akční jízda, milostný dopis filmařině a hlavně kaskadérství, a k tomu i skvělý kinozážitek.

K
Kritiky.cz
80%

Je tu také spousta filmových referencí. Velmi se mi líbila akční scéna na LSD na discotéce (asi nejoriginálnější fight vůbec) a pak samotné finále, které je slušně velkolepé a zábavné. Úplnou třešničkou je pak trailer na závěrečný film, který připomíná Honest Trailers (mimochodem, mluví i stejný frajer), to mě velmi potěšilo. Zábavné, hravé a se srdíčkem.

M
Moviezone.cz
80%

Kaskadér Ryan Gosling musí najít ztracenou filmovou hvězdu, aby zachránil film své lásky Emily Blunt. A kvůli ní si projde peklem. David Leitch natočil zábavnou poctu kaskadérskému řemeslu a všem, kdo se mu věnují. Kombinuje skvělou akci s překvapivě ještě lepší romantikou, příjemným nadhledem a humorem a očividnou radostí z toho, že může blbnout na place s kamarády, se kterými strávil celou kariéru. A skvěle se na to kouká.

P
PlotPoint
80%

Kaskadér je už nyní jasným kandidátem na jeden z nejzábavnějších blockbusterů letošního léta. David Leitch vzdává holt kaskadérské profesi a nejen závěrečné titulky opět snadno rozšíří debaty o tom, že by i pouzí dubléři měli do pár let začít bojovat o zlaté sošky. Film, který chvílemi evokuje filmy, které se ještě netočí, Shanea Blacka v nejlepší scenáristické formě, může vsadit na dvě skvělé hlavní členy hereckého obsazení (a v podstatě i všechny okolo), stejně tak mu nechybí akce, komedie, romantika a vše, co by jeden z kandidátů na akční novodobou klasiku měl vlastnit.

E
EuroZprávy.cz
75%

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.