Finestkind

62%
Finestkind
Kriminální drama Finestkind sleduje osudy bratrů Toma (Ben Foster) a Charlieho (Toby Wallace), kterým je za lov ryb v cizích vodách odstavena loď a udělena vysoká pokuta. Aby nepřišli o vše ve svém životě, rozhodují se z nouze pro riskantní řešení - jednorázově pomůžou bostonskému gangu při pašování drog. Tím spouštění zběsilý řetězec událostí, který uvrhne do smrtelného nebezpečí jak je, tak dívku Mabel (Jenna Ortega), která celou dohodu se zločinci zprostředkovala.



lamps
lamps
15 156 bodů
8
Velmi poctivé starosvětské drama o postavách svázaných s rodinným odkazem, které mě opakovaně zaskočilo tím, jak mění žánrové polohy a v pravidelných rozestupech kupí zásadní přepisující zvraty. Hned několik epizod na moři nebo s pašováním heroinu by vlastně vydalo na samostatný film, ale Helgeland si soudržnost v pohodě uhlídá až do trochu přeslazeného závěru. Skvělí herci mu dost pomáhají, a přestože u vrcholných scén schází tarantinovské vedení pozornosti, v komornosti je tentokrát nenápadný půvab. Podobné filmy, i když ještě přemýšlivější, dělá Scott Cooper, a nepřekvapuje mě, že i tady se objevuje Ben Foster.
Krakonoš
Krakonoš
92 bodů
6
Velmi zručně natočené a zahrané. Má to pár velmi dobrých momentů, ale bohužel i dost hluchých míst, zvlášť v polovině filmu na lodi. Silných 60%

Dodatečné informace

Původní název:
Finestkind (více)
  • USA Finestkind
  • USA Лучший вид
Premiéra v ČR:
15. 12. 2023
Distributor:
Paramount+
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné