Cizinci: Kapitola 1

51%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
Kinobox.cz
50%

Remake kultovního home invasion hororu převlečený za jeho předchůdce potřebuje základy pro moderní sérii, tudíž vykrádá stavební materiál a vlastní nadstavbou moc neoslňuje. Obšlehnutý střet městského páru s maskovanými přízraky vidlákova rychle uteče a nabídne pár překvapení, pokud o dané látce nic nevíte. Jinak se jedná o veskrze průměrný horor, který se z pohledu výpravy nadře mnohem víc než šestnáct let starý originál, ale jeho aktualizace se paradoxně míjí účinkem.

K
45%

Doslova jediným „děsivým“ prvkem byly záhadně se zjevující a mizející postavy, což je na moderní horor dost slabý pokus.

F
Filmserver.cz
40%

Film je plný logických lapsů, které scénář neumí vyvážit překvapivostí, jelikož každý zvrat i průběh většiny scén je odhadnutelný předem. Pokud jste neviděli film Oni ani jeho pokračování, tak je to pro vás velká výhoda.

N
Novinky.cz
30%

Pokud by se následující děj odvíjel odlišně, dalo by se nejspíš hovořit o důstojném obnovení divácky oblíbeného díla. Jenže Harlin uplatňuje až na pár bezvýznamných nuancí totožné schéma, za nímž může stát buď přehnaná opatrnost bránící opustit zajeté koleje, nedostatečná autorská vynalézavost, anebo zkrátka čistý kalkul. Váže staré příběhové nitky, které žádné napětí nepřinášejí.

K
Kritiky.cz

Cizinci: Kapitola 1 nepřináší nic víc než film z roku 2008 (to přijde v pokračováních), ale může si získat nové zájemce o tuto sérii a je dostatečně zdatná, aby uspokojila nenáročné diváky, kteří nehledají nic víc než opakování. Ale styloví a nedocenění Cizinci: Kořist v noci zůstává nejlepším filmem série.