Daaaaaalí!

66%
Daaaaaalí!
Filmový samorost a dadaista Quentint Dupieux představuje další bizarně okouzlující fikční svět, kde opět ohledává hranice filmového média. Představuje příběh francouzského novináře, který se opakovaně potkává se Salvatorem Dalím. Napadne ho natočit s ním dokumentární snímek, který však nikdy nevznikne. Snímek byl součástí programu festivalu v Benátkách 2023.



Recenze: Daaaaaalí!

Kinobox.cz
75%

Číselné a vlastně i textové hodnocení zde nedává úplně smysl. Recenze může vypadat jakkoli a vždy zároveň bude i nebude o tomto filmu. Podstatné je, že Daaaaaalí! představuje i na poměry Quentina Dupieuxe sympaticky nespoutané a drzé dílo, které diváka provokuje, otravuje, znejišťuje, ale hlavně baví.


gemet0m
gemet0m
31 bodů
8
Film je odpovědí na otázku co je to surrealismus. Snová komedie u které nevíte jestli už začala a nebo skončila. V podstatě od začátku vám film říka co je a čím se snaží být - portrétem Daliho, je už jen na vás zda mu to uverite nebo. Já uvěřil a nechal se vtáhnout do snového světa a nedokážu si představit lepší portrét než s pěti herci hrající stejnou postavu. Tohle je nádherná ukázka čeho všeho lze dosáhnout s filmovým médiem a o co mainstreamové publikum přichází. Nejvíc mě na filmu bavil právě nápaditý koncept filmu. Jediné co mohu Dalimu vytknout je trochu táhlý začátek.

Dodatečné informace

Původní název:
Daaaaaalí ! (více)
  • Francie Daaaaaalí!
  • Francie Daaaaaalí !
  • Francie Даааааали!
Premiéra v ČR:
18. 4. 2024
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie
Rozpočet:
6,7 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné