Zabiják bolesti

76%
Zabiják bolesti
USA čelí opioidní krizi. Co bylo na jejím počátku a jaké následky všechny tyto události měly? Životy pachatelů, obětí, ale i těch, kteří se snažili zjistit pravdu, navždy změnil vynález OxyCotinu. Příběh tohoto seriálu je volně inspirován knihou PAIN KILLER od Barryho Meiera a článku New York Magazine od Patricka Raddena.




aquiver
aquiver
2 108 bodů
8
Hodně povedený a silný seriál o zneužívání OxyContinu v Americe. Kde je ta hranice, kdy je lék na bolest návykový a pacienta poškozuje ještě víc, kritika komerčního korporátu, kterého zastupují holky se sexy úsměvem, a manipulací vnucují lékařům něco, co vůbec neznají, a samozřejmě dopad na společnost...
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Matthew Broderick se vrací v úloze psychopatického šéfa, který utíká sám před sebou. Bergův Zabiják bolesti je podobně jako pilulka, o níž pojednává, poměrně návykovou podívanou. Autor skládá puzzle rozdílných charakterů, které spojuje jedna věc, opioidová krize a tabletka oxycontinu. Publikum zamrazí, když si uvědomí, že nic nekončí a prodej pilulek dál pokračuje. Kinematografie je na farmaceutickou lobby a právnické bitvy krátká.


Dodatečné informace

Původní název:
Painkiller (více)
  • USA Zabiják bolesti
  • USA Painkiller
  • USA Zabiják bolesti
Premiéra v ČR:
10. 8. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch