Mad Max

79%

Zajímavosti 8

  • Autobusy zobrazené ve hře mají dveře na pravé straně pro pravostranný provoz. Provoz v Austrálii je na levé straně; ostatní vozidla ve hře to správně odrážejí.
  • Úvod hry (stylizovaný podle úvodního traileru z filmu Šílený Max 2 - Bojovník silnic), který vysvětluje, jak vznikl Maxův pekelný svět, namluvil australský herec Nick Tate, pravděpodobně nejznámější jako vypravěč trailerů k několika hollywoodským trhákům z 90. let, včetně původního traileru k prvnímu filmu Jurský park a jednoho z trailerů k původnímu filmu Jumanji. Sám sebe si zahrál také v sebeironickém parodickém kraťasu nazvaném "5 Guys in a Limo", který oslavuje nejslavnější vypravěče trailerů té doby včetně Dona LaFontaina a Hala Douglase.
  • Velikonoční vajíčko: V jednom okamžiku hlavní dějové linie narazí Max na tělo zdánlivě bezvýznamné postavy jménem Stařec, který zemřel v poušti, když se mu nepodařilo ochránit malou holčičku. Při bližším pohledu na jeho tvář je vidět, že má vedle sebe obličej George Millera, hlavního tvůrce, scenáristy a režiséra série Šílený Max.
  • Scrotus, záporák hry, je synem Immortana Joea, záporáka z filmu Šílený Max: Zběsilá cesta.
  • V jedné části hry narazíte při průzkumu oblasti Duny na letadlo, které trčí z písku a na jehož křídlech stojí kostlivci a salutují. Jedná se o poctu filmu Mad Max: Beyond Thunderdome (1985).
  • Původně byla na veletrhu E3 2013 oznámena pro Xbox 360 a PlayStation 3, ale později byly tyto verze zrušeny a soustředily se na verze pro Xbox One a PlayStation 4. Vývojáři z Avalanche Studios uvedli, že hra od svého oznámení prošla změnami vize a že novější systémy jim umožnily plněji realizovat jejich představu o hře.
  • V jedné části hry lze v písku spatřit ležet oblek HEV (série Half Life). Poblíž leží krabice, na které je krví napsáno číslo 3, což odkazuje na Valvovu neschopnost počítat do tří.
  • Kromě toho, že se jedná o hru s otevřeným světem, jsou za ručně vytvořeným světem procedurálně generované zóny, což znamená, že oblast, kterou lze v Mad Maxovi prozkoumat, je v podstatě nekonečná.