Poznámky k Hitlerovi

62%

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
i
iDNES.cz
50%

Trojité nej doprovází film Poznámky k Hitlerovi, který vstupuje do českých kin. Nejlacinější je tu opakovaná paralela s Trumpem, nejvýbušnější muž relativizující holocaust a nejabsurdnější fakt, že tvůrci sami činí totéž, co u jiných kritizují, totiž dělají Hitlerovi reklamu.

Kinobox.cz
60%

Tvůrci filmu Poznámky k Hitlerovi se točí v kruhu, až v samotném závěru naťuknou současné téma vlivu sociálních sítí a informačních technologií. O Hitlerovi se nic moc nového nedozvíme. Dokument můžeme ocenit pro účinkujícím, řadu pamětníků holokaustu a těch, co se tématem celý život zabývají.

F
Filmpress.sk
80%

Tvorcom tak uniká hlavná premisa filmu, tj. osvetliť príčiny príťažlivosti fašizmu a hitlerovského mýtu. Navyše, pri všetkej snahe nájsť príčiny v minulosti, zabúdajú spomenúť napríklad dobové socio-ekonomické podmienky, stav povojnového Nemecka, zlyhania jednotlivých vlád a inštitúcií, ktoré viedli k prijatiu fašizmu. Na druhej strane jeden z prvých bodov na začiatku filmu hovorí, že pochopenie Hitlera Ler6 resizenie je možné. Podľa tohto vyjadrenia je teda akékoľvek kinematografické usilovanie sa o odhalenie tajomstva tejto osobnosti zbytočným úsilím. To však nezastavilo tvorcov filmu. Všetci odborníci pritom majú nejasno v otázke „významu Hitlera“, pričom niektorí tvrdia, že je „mimo nášho chápania”.