Trol

57%
Trol

Hluboko v hoře Dovre se probudilo cosi, co tam bylo tisíce let uvězněno. Cokoli mu stojí v cestě, ničí a míří k hlavnímu norskému městu. Oslo se začíná bát a na zástupcích lidí je, aby přišli na to, jak zastavit tvora, který měl žít pouze v jejich lidových báchorkách.




Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Příjemná norská "Godzilla", která dobře vypadá, má fajn herce, ale celou dobu jede na jistotu a bohužel i na půl plynu. Nemá nic osobitého, čím by vybočovala z řady hollywoodských spektáklů od Godzilly po Konga a je tak pouze jejich povedenou variací.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Trol by zároveň chtěl být unikátním blockbusterem ze severských kulis, do velké míry se ovšem snaží kopírovat hollywoodské propriety a výsledek je na pováženou. Roar Uthaug rozhodně naservíroval dostatečně zábavný blockbuster, který na to jde sice chvílemi krapet jinak, dost času ovšem příliš sází na hollywoodský recept a příliš nejde svou cestou. I díky tomu tak ve výsledku zbude pouze úctyhodná blockbusterová porce, která své konzumenti neurazí, zároveň ovšem nevyvolá motivaci k tomu upřednostnit jí před více úctyhodnými předchůdci.... Více zde
Richard K
Richard K
8 438 bodů
4
Někdo má King Konga a někdo Trolla. Kamenného. A takový je i příběh s otcem, jeho dcerou a vládou Norska. Nezáživný, hloupý a studený, jak šutr v zimě.

Dodatečné informace

Původní název:
Troll (více)
  • Norsko Trol
  • Norsko Troll
Premiéra v ČR:
1. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
Norsko
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch