Dobrý šéf

70%
Dobrý šéf
V továrně Blancos Básculas musí být vše v rovnováze. Aby také ne, když vyrábějí váhy všeho druhu. Jedná se o rodinný podnik, který jeho majitel Julio Blanco převzal po svém otci. O své zaměstnance se stará a rád by získal ocenění za vzorný podnik, který má komise zakrátko vybrat. Jenže přesně v tu chvíli se na scéně objeví nedávno propuštěný zaměstnanec Jose se svými dvěma dětmi. Hodlá získat zpět svou práci a pokud se tak nestane, nebude se štítit toho, aby Blanca zdiskreditoval a zajistil, aby cenu nezískal. Navíc do továrny nastupuje i nová atraktivní stážistka, pro kterou má Julio slabost...



Recenze: Dobrý šéf

Kinobox.cz
70%

Důležitá je v Dobrém šéfovi fasáda, přetvářka, nutné zlo, ale i prokletí, před nímž se Bardem nemá kam schovat. Jeho hrdinovi cosi chybí. Hledá to při pokusech pomoci svému podřízenému, případně synovi jednoho z dalších zaměstnanců. Tvůrci pokládají otázku, zda se touto berličkou dá povýšit vlastní upozaďovaný život. Odpověď je dost nejednoznačná. Kvůli mimořádnému Javieru Bardemovi, důsledné režii, kvalitní hudbě a multižánrovému vyznění se ale vyplatí dát Dobrému šéfovi šanci.


Klajnik
Klajnik
8 621 bodů
6
Skvělá látka, ale to zpracování je příliš subtilní, přízemní a nedotažené. Vzhledem k tomu, že je to satiristický film o záporné postavě, kterou je vlezlý, pokrytecký šéf firmy na výrobu vah, tak by to klidně mohlo být více karikované a vyhrocené (na způsob Human Centipede 3). Kdyby to mělo propracovanější scénář, záživnější tempo a výraznější styl, tak by se to mohlo řadit k filmům typu Uncut Gems nebo Red Rocket.  Pak bych se víc bavil, načež by se mnou dílo déle zůstávalo, což je snad v zájmu každého tvůrce... Možná je Fernando León de Aranoa příliš velkej suchar, aby byl schopen naplnit potenciál této látky.
Milena107
729 bodů
6.5
Těšila jsem se na tento film kvůli obsazení kvalitním hercem Javierem Bardemem i zajímavým nápadem, stejně tak kvůli vynikajícímu režisérovi v posledních letech. Bardem hraje svoji roli velmi uvěřitelně a celý snímek fakticky stojí na jeho výkonu. Tento sociálně laděný film místy mrazí svými důsledky, které člověka nenechávají chladným.

Dodatečné informace

Původní název:
El buen patrón (více)
  • Španělsko Dobrý šéf
  • Španělsko El buen patrón
  • Španělsko The Good Boss
Premiéra v ČR:
6. 10. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Španělsko
Přístupnost:
12+
Čeština:
Dobrý šéf je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění
Kreativní Evropa

Powered byJustWatch