Monarch: Odkaz monster

66%

Zajímavosti 6

  • Anna Sawai prozradila, jak ji její vlastní zkušenost se skutečnou katastrofou lépe spojila s příběhem Cate. V roce 2011 byla v Japonsku během zemětřesení a vysvětlila, jak její vlastní trauma ovlivnilo postavu. "Celá ta věc s jejím traumatem, nikdy jsem nic takového nezažila, ale byla jsem v Japonsku, když v roce 2011 zasáhlo zemětřesení v Tohoku, a kdykoli slyším bzučení, vždycky si říkám: 'Proboha, stane se to samé? Takže jsem se s ní prostě ztotožnil na jiné úrovni."
  • Postava Billa v podání Anderse Holma pracuje pro společnost Monarch a má na sobě baseballovou čepici Kansas City Monarch.
  • Na plese v úvodu filmu Děsivé zázraky (2023) hraje kapela jako první píseň "Sitting on Top of the World". V úvodu filmu King Kong (2005) hraje coververze této písně od Ala Jolsona.
  • Ve 4. epizodě 1. série se odehrává scéna ve věži Nakagin Capsule Tower, slavné brutalistické budově navržené Kišiněvem Kurakawou. Skládá se z pohyblivých betonových kostek, z nichž každá má jedno kulaté okno. Je to možná naposledy, kdy se ve filmu objevuje, protože budova je v současné době demolována kvůli zchátralosti konstrukce.
  • Apple TV+ v červnu 2022 oznámila, že do svého obsazení přidala Annu Sawai, Kiersey Clemons, Joea Tippetta, Elisu Lasowsk a Rena Watabeho. Kromě toho se jako tvůrci připojili Chris Black a Matt Fraction. Seriál bude dále zkoumat Godzillu i její kolegy Titány.
  • V tomto seriálu se znovu setkávají otec a syn, Kurt Russell a Wyatt Russell, ale nemají společné scény poté, co v různých letech hráli stejnou postavu, Lee Shawa.