Arthur: Prokletí

31%
Arthur: Prokletí
Plakát traileru

Alex je už od dětství velkým fanouškem filmu Arthur a Minimojové. K 18. narozeninám mu jeho nejlepší přátele připraví ten nejlepší dárek. Překvapení v podobě společného výletu do domu, kde se film natáčel, je pro Alexe splněným snem. Nikdo z nich netuší, že se vydávají do smrtící pasti. Z návštěvy vysněného místa se stává nejhrůzostrašnější noční můra jejich životů…

V průběhu let navštěvovali nadšení fanoušci místo natáčení trilogie Arthur a Minimojové v rámci moderního trendu objevování opuštěných domů. To se pro Luca Bessona stalo inspirací k novému filmu, rozhodně ale není pro slabé povahy a už vůbec ne pro děti. Tentokrát jako producent a autor scénáře přináší divákům nekompromisní, čistokrevný horor, inspirovaný láskou diváků k jeho animované trilogii.




blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
Kdyby se to jmenovalo například, já nevím, jak si zkurvit svou dosavadní kariéru: ve filmu, možná bych to bral jako nechtěnou sebeparodii, a napařil jednu zdechlou a leklou hvězdu, a už se o tom dál nezmiňoval. Je to totální výsměch, který nefunguje ani jako parodie na žánr, na Arthura a Minimojové [protože, chtě nechtě, stejně nejsou hlavní náplní dění, a asi každý čekal že oni tu budou jako vraždící gremlins, co oběti žerou zaživa, a ne nějaká tlupa z wakandy], a na Luca, kterému rád tu oprátku sám uvážu. Pokud se mezi vás najde og nostalgik, co si pamatuje na video na YouTube s názvem Shrek is love, Shrek is Life, díky kterému jsem dostal celoživotní trauma, když se začnu modlit ke Shrekovi, vylétne mi do okna jak zkurvený rumburak, a napere mi svoje obří zelené macaté péro do kaďáku. Zpětně, když na to vzpomínám, je to dobrá parodie, a kdyby někdo se chopil tohoto námětu a vytřískal výbornou komedii, s nádechem erotického soft porna, byla by to ta největší prdel pod sluncem, ale léta páně jsou nevyzpytatelné. A zpět k filmu, který je natolik zoufale nezajímavý, že mi do hlavy utkvěla vzpomínka na tu hezkou prcinu bloncku, které bych rád doteď lízal análek, a vyčistil ji zbylé kusy od večeře, ale to je zase jiná pohádka..
ondy9
ondy9
1 452 bodů
6
Nikdy jsem nebyl fanoušek předělávání konceptu pohádky pro děti na horor, nejen kvůli tomu, že z toho často vyjdou s*ačky, a kdyby mi někdo řekl, že někdy uvidím něco podobného na Arthura a Minimoje, tak bych ho pokládal za blázna, ale tohle pojetí bylo realisticky vtipné. Atmosféra famózní, napínavost také, příroda překrásná, Arthurův dům, auto, pole a polní cesta s origo themem jsou věci, co mě zas vrátily do dětství. Scénář a chování postav je někdy přesně tak ujeté jak má u podobných funny vyvražďovaček být. Posunu děje se sice dočkáme až doslova půl hodiny před koncem, ale v případě, že by se to někomu nelíbilo, tak je dobré, že to utíká rychle, a mě se rychlejší děj také líbil. Jedná se o fajne horor, u kterého si budete klást ohledně tajemného zabijáckého zla hodně otázek, avšak na konci zjistíte, že to celé vlastně dává smysl 🏚️ 65% (recenze z 24.03.2023)
Enon
Enon
1 096 bodů
2
K tomuhle nejde asi nic moc napsat. Skoro 50 minut se tam vlastně nic nedělo, takže mě film nutil sledovat divně se chovající hlavní postavy, které se chovali asi tak jako kdyby zrovna přistáli na naší planetu. A když už se konečně začalo něco dít, tak sem si uvědomil, že to asi vlastně bylo lepší když se nic nedělo. A když už to vypadalo, že se dozvím nějaké řádné vysvětlení, tak sem zpozorněl a říkal si, že nic horšího než ta hodina přijít už přece nemůže, bože, jak já se mýlil. Čekal sem fakt všechno, ale to čím tvůrci odůvodnili všechny ty…věci, co se tam děly, tak to přátelé je absolutní dno a totální výsměch všem lidem, kteří se odhodlali věnovat tomuto filmu svůj drahocenný čas. 15%

Dodatečné informace

Původní název:
Arthur, malédiction (více)
  • Francie Arthur: Prokletí
  • Francie Arthur, malédiction
Premiéra v ČR:
4. 8. 2022
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Rozpočet:
2,4 mil. USD
Čeština:
Arthur: Prokletí je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch