Takové to léto

61%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
Kinobox.cz
70%

Denis Côté nenabízí erotické drama na téma „nymfomanky jsou super, protože mají rády sex, tak se na ně pojďme dívat“ ani vybroušenou psychologickou studii závislosti. Takové to léto není snadno uchopitelné a svou délkou může i ubíjet. Jeho hrdinky bojující s vlastními běsy si však zaslouží sympatie.

P
Pinbacker
70%

Jak se říká mladé ženě, která uspokojí celé fotbalové mužstvo? Nijak. Stejně jako nemáme výraz pro stádo nadržených sportovců, není potřeba dávat nálepku nikomu z účastníků takových sexuálních radovánek. Daleko nejtěžší totiž někdy bývá věnovat druhým bezpředsudnečnou pozornost a jenom naslouchat. Jak na to ukazuje další film ze sekce Horizonty.

T
Total Film
70%

Kanadský snímek Takové to léto zkoumá psýché žen s abnormálním sexuálním apetitem – citlivě, přesvědčivě, avšak postupně poněkud nejistě. Tři hypersexuální ženy se dobrovolně vydají na téměř měsíční pobyt v odlehlém domě u jezera poblíž Montrealu. Cílem jejich pobytu není snaha vyléčit se ze sexuální závislosti, nýbrž experiment, jež zkoumá psychopatologické sklony a lidské touhy v extrémní podobě.

F
Filmpress.sk
60%

Také to leto nám predstavuje tri nymfomanky, ženy chorobne závislé od sexu, ktoré sa snažia dostať svoje životy pod kontrolu. Spoločný pokus o nápravu, ktorý je pod dozorom realizovaný vo veľkom, v elegantnom dome pri jazere, trvá 26 dní. Podporuje ich sociálny pracovník Sami (Samir Guesmi), ktorý od spomínaných žien nemusí dlho čakať na ponuky, a nemecká terapeutka Octavia (Anne Ratte-Polle). Tá nahrádza kanadskú kolegyňu Mathilde (Marie-Claude Guérin), ktorá dohliadala na predchádzajúcu skupinu hypersexuálov, ale tentokrát odstupuje kvôli tehotenstvu. Do popredia sa dostáva samotné ústredie spolu so záhadnou medzinárodnou spoluprácou dvoch univerzít, ktoré spomínaní dvaja akademici zastupujú. Hoci sú v dome pevné stanovené časy jedenia a zákaz drog, alkohol je povolený s mierou – a pije sa naozaj často.

Č
45%

Za snímkem stojí kanadský režisér Denis Côté, který se proslavil například filmy Antologie města duchů nebo Curling. Hned na úvod je potřeba varovat, že jeho styl je velmi specifický a nesedne úplně každému. Tři hypersexuální ženy se zúčastní experimentu, který nemá za cíl je vyléčit, ale chce zkoumat všemožné situace i emoce. V klidném domě u jezera poblíž Montrealu mají dobrovolně strávit 26 dní. Na vážnou Léonii, impulzivní Eugénii a neustále flirtující Gaëlle alias Geishu dohlíží ambiciózní terapeutka Octavia a sociální pracovník Sami.