Sedm schodů k moci

78%

Zajímavosti 4

  • Eva Podzimková (Anna) a Jiří Vyorálek měli pro nahé a erotické scény své dabéry.
  • Hudbu složil Elia Cmíral, český hudební skladatel, který už desítky let pracuje také v Hollywoodu. Jeho největším skladatelským úspěchem zůstává hudba k výtečnému thrilleru Ronin s Robert De Nirem či Jeanem Renem v hlavních rolí.
  • Josef Klíma se netají tím, že se při psaní scénáře inspiroval skutečnou politickou kauzou okolo Jany Nagyové a bývalého premiéra Petra Nečase. Nejedná se ovšem ani náhodou o přesný popis nechvalně propíraných událostí, jedná se z velké části opravdu spíš o inspiraci, do níž autor rozpracoval také další linky a motivy. „Začal jsem si obstarávat materiály z okolí hlavní aktérky, ale zároveň jsem ten příběh posunul ještě jinam. Nechtěl jsem sledovat kariéru jedné konkrétní osoby, v hlavní hrdince je obsažen příběh žen, které se z nejnižšího stupně společenského žebříčku dokázaly dostat na jeho vrchol díky vztahům,“ řekl Klíma.
  • Skvělý námět Sedmi schodů k moci zpracoval známý publicista Josef Klíma s pomocí televizní scenáristky Lenky Hornové a režie se chopili Jiří Chlumský a Martin Kopp.