Šílený bůh

69%
Šílený bůh

Pokud máte rádi klasickou filmovou animaci a analogové speciální efekty a máte chuť ponořit se do temně fantaskního světa, kde se nemluví ani nic moc nevysvětluje, Šílený bůh je absolutní povinnost. Celovečerní snímek legendy trikařské scény Phila Tippetta (pracoval například na Hvězdných válkách, Jurském parku nebo původním RoboCopovi) vznikal posledních třicet let a dokončen byl během covidového lockdownu. Vypráví příběh asasína, který se vynoří ve světě na pokraji apokalypsy a vydá se na cestu pekelnou krajinou, jež je plná bizarních postaviček. Výjimečný divácký zážitek pro opravdové fajnšmekry. (Future Gate)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Phil Tippett je neoddiskutovatelná legenda svého řemesla. O tom není žádný pochyb, ale i přesto, nebo možná snad proto mne jeho nejnovější počin a vlastně i celoživotní dílo neoslovilo. Po technické stránce nápadité a originální, ale na druhou stranu zdlouhavé a zacházející ve své zvrácenosti do extrému. Ve výsledku je to pro mne spíše zklamáním.
Lupas888
Lupas888
881 bodů
7
Něco jiného. I tak by se dal popsat tenhle film. Phil Tippet udělal něco opravdu odvážného, a to se mu vyplatilo i nevyplatilo. Animačně jde o mistrovské dílo.  Stop motion animace je něco co mám osobně moc rád a vydět to ještě k tomu takhle v kvalitnách rukou... Celkový film celkem depresivní, originální, temný, hnusný a divný. Neskutečně jsem se na začátku ponořil do celého konceptu animovaného němého filmu a moje oči hltaly každičký záběr.  Bohužel mi to nevydrželo až do konce. Chápu že tu jde o tu animaci, nápad a o ten umělecký pohled, ale mě přesto záleží na příběhu, který tady nebyl tak dobrý. Musím vyzdvihnout několik scén z kterých jsem měl husinu na kůži a kreativitu samotného "pekla".


Dodatečné informace

Původní název:
Mad God (více)
  • USA Šílený bůh
  • USA Mad God
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,25 mil. USD
Tržby:
0,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění