Sanditon

74%

Zajímavosti 6

  • Ve středu 11. prosince 2019 oznámila televize ITV, že kvůli neuspokojivé sledovanosti druhou řadu tohoto seriálu neobjedná. Mluvčí ITV uvedl: "Sanditon jsme si zamilovali a byli jsme velmi hrdí na to, že jej ITV vysílá. Byli bychom rádi, kdyby se vrátil, ale bohužel jsme prostě nezískali diváky, kteří by nám to umožnili, což je pro všechny, kteří se na této úžasné adaptaci podíleli, srdcervoucí. Sanditon se v USA teprve bude vysílat a my doufáme, že se jim podaří najít způsob, jak v tomto seriálu pokračovat." Jedná se o druhé dobové drama ITV, které bylo zrušeno předtím, než bylo odvysíláno v USA, a to v návaznosti na oznámení, že Beecham House nebude znovu uveden.
  • Sophie Winkelman hraje Lady Susan. Ve skutečném životě je Lady. Protože je provdaná za syna prvního bratrance královny Alžběty.
  • 6. května 2021 Masterpiece PBS oznámila, že online kampaň SanditonSisterhood za SaveSanditon byla úspěšná a že se seriál vrátí na další dvě sezóny. Toto oznámení přišlo 19 měsíců po původním zrušení ze strany ITV.
  • Theo James (Sidney Parker) a Ruth Kearneyová (Eliza Campionová) jsou skuteční manželé. Jsou manželé od roku 2018 a spolu od roku 2009. Seznámili se, když navštěvovali stejnou divadelní školu.
  • Jane Austen dokončila pouze 11 kapitol a v březnu 1817 přestala pracovat, o čtyři měsíce později zemřela. První půlhodina tohoto pořadu se věnuje tomu, co Austen napsala, dále je příběh dílem scénáristy Andrewa Daviese.
  • V několika epizodách druhé série postavy organizují a odkazují na "bojkot cukru". Toto slovo však bylo pojmenováno podle kapitána Charlese Boycotta, který v roce 1880, tedy více než padesát let po odehrání příběhu, pracoval jako pozemkový agent v Irsku.