Bros

62%

Zajímavosti 7

  • Je zmíněn seriál Glee (2009). Dot-Marie Jones (Cherry) hrála v seriálu Glee trenérku Beiste.
  • Film Bros byl intenzivně propagován jako první americká homosexuální romantická komedie od velkého studia s výhradně LGBTQ hlavním obsazením (ačkoli film Fire Island (2022) - rovněž homosexuální romantická komedie od velkého studia s LGBTQ hlavním obsazením - byl uveden již dříve ve stejném roce, ale film Bros je první, který byl uveden do kin). Ačkoli téměř všechny hlavní i vedlejší fiktivní postavy tohoto filmu hrají out herci, tři skutečné LGBTQ historické postavy, Jamese Baldwina, Eleanor Rooseveltovou a Harveyho Milka, hrají heterosexuální komici (Kenan Thompson, Amy Schumerová a Seth Meyers).
  • Po neúspěchu filmu v pokladnách kin (jeho výroba stála přibližně 22 milionů dolarů, ale během premiérového víkendu vydělal pouhých 4,8 milionu dolarů, což je méně než polovina z předpokládaných 10 milionů dolarů společnosti Universal) napsal 8. října 2022 na Twitteru scenárista a představitel hlavní role Billy Eichner své zklamání: "Takový je bohužel svět, ve kterém žijeme. I přes zářivé recenze, skvělé skóre na Rotten Tomatoes, A CinemaScore atd. se heterosexuální lidé, zejména v určitých částech země, na Bros prostě nedostavili. A to je zklamání, ale je to tak, jak to je." Podle režiséra Nicholase Stollera se podle údajů o odchodu z kina ukázalo, že diváky filmu jsou v drtivé většině gayové a bisexuální muži.
  • Queer Eye (2018) je jednou z částí popkultury, která je v tomto filmu zesměšňována. Jai Rodriguez, který hraje Jasona (Aaronova bratra), byl původním členem první inkarnace této reality show, Queer Eye (2003) (původní název: "Queer Eye for the Straight Guy".
  • Luke Macfarlane prozradil, že během svých chlípných sexuálních scén s Billym Eichnerem neměl žádné zábrany. "Konkrétně jsme měli koordinátora intimity LGBT, takže byli obeznámeni s jazykem, který může být trochu jiný. S Billym jsme se cítili opravdu pohodlně. Dali jsme si navzájem svolení, abychom do toho šli." Řekl, že byla jen jedna věc, kterou odmítl: "Byla chvíle, kdy Billy říkal, jestli bychom na sebe neměli plivnout. A já na to: 'Ne! Ne! Takže to bylo něco, co jsem se rozhodl nedělat."
  • Krátce po uvedení filmu do kin sdělil jeden řetězec kin studiu Universal, že chce trailer stáhnout kvůli homosexuálnímu obsahu; Universal ho přesvědčil, aby to nedělal.
  • Tento film si opakovaně dělá legraci z filmů značky Hallmark. Luke Macfarlane (Aaron) hrál ve 14 filmech společnosti Hallmark.