Někdo na druhé straně

54%
Někdo na druhé straně
Plakát traileru

Otec se s přítelkyní a synem přestěhuje do nového domu. Klidné předměstské prostředí nabízí idylickou příležitost na nový začátek, ale malý chlapec se brzy začne přátelit s někým na druhé straně zdi. Mužova přítelkyně se stále zoufaleji snaží najít odpovědi na nevysvětlitelné věci, které se v domě dějí, ale chlapec jí nedůvěřuje a otec nechápe její zvláštní chování. Nadpozemská síla se však pro nové obyvatele stává čím dál tím nebezpečnější.

„Někdo na druhé straně” navazuje na nejlepší tradice skandinávské kinematografie. Švédský horor je určen pro fanoušky strašidelných domů a strašidelných témat, jakož i pro fanoušky studiových hororů. (Bohemia MP)



Marcos22
Marcos22
994 bodů
2
Po technické stránce jeden z nejméně povedených filmů vůbec. U hororu je obzvláště důležitá zvuková výstavba, tak aby působila ve správných momentech dostatečně mrazivě a hrůzostrašně. Režisérská dvojice Danielsson - Mellander si zjevně řekla, že tím nejlepším momentem pro ten nejděsivější zvuk je zobrazení data na plátně. Ano, čtete správně, data, jako dne, měsíce a roku, nejspíše tím chtěli poukázat na fakt, že se tento příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, stal relativně nedávno, v roce 2014, jinak si to vysvětlit neumím. Nedaří se ani správně trefovat stroboskopické prvky do záběrů, a střídání silně přesvětlených scén s těmi temnějšími, v nichž je patrný sluneční svit v pozadí, v hororovém snímku též příliš nefunguje. Překvapivě se mezi 45. - 75. minutou filmu daří výše zmíněné technické přešlapy eliminovat a Někdo na druhé straně si mě získá dvěmi povedenými lekačkami, tedy do momentu než přijde na řadu jeden z nejklišoidnějších závěrů ever, to ani jinak napsat nejde. Pocitově v negativním smyslu obdobné jako netflixovský Co jsme viděli, co jsme slyšeli. Nejhorší švédský film, který jsem měl kdy možnost vidět. Jedna hvězda. 👎 (10.11.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
The Evil Next Door (více)
  • Švédsko Někdo na druhé straně
  • Švédsko The Evil Next Door
  • Švédsko Andra sidan
Premiéra v ČR:
4. 11. 2021
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Švédsko
Ocenění:
Žádná ocenění