Nikdo nevyvázne živý

53%
Nikdo nevyvázne živý

Britský horor, jehož hrdinkou je imigrantka doufající ve vlastní americký sen. Realita je ale úplně jiná, poté co je Ambar nucena vzít si pokoj v penzionu, musí čelit noční můře, které nedokáže uniknout. Filmová adaptace stejnojmenného románu Adama Nevilla, podle jehož románu The Ritual vnikl stejnojmenný horor i v roce 2017.




Recenze: Nikdo nevyvázne živý

Kinobox.cz
65%

I když se tedy nedočkáte zrovna nejsilnějšího příběhu a nejvýraznějších postav, tak na snímek rozhodně jen tak nezapomenete. Na to, že se jedná o debutový film, stojí rozhodně za to a doufám, že to nebyl režisérův poslední hororový počin. Chybičky to sice má, ale stejně tak své kouzlo. Tvůrci si dali se svým pravděpodobně nízkým rozpočtem na snímku rozhodně záležet a jde to na něm vidět. Horor Nikdo nevyvázne živý si tak své obecenstvo určitě zaslouží a za jeho kreativitu a originalitu jej musím hodnotit nadprůměrně.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Po shlédnutí tohoto zvláštního hororu jsem přemýšlel o čem to vlastně bylo. Každopádně je to napínavý film a občas jsem se zdravě bál, což by měl být u hororu základ. N2jak nevím, co si o filmu myslet, ale za mě to žádný propadák není. Lehce nadprůměrný horor.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
Nevillův Rituál byl metaforou toxické maskulinity, Nikdo nevyvázne živý tématizuje, bohužel, skutečné únosy a mučení žen (to že je hlavní hrdinka z Mexika není náhoda). Film si udržuje neskutečně nepříjemnou atmosféru po celou dobu stopáže, jump scary jsou použity velmi decentně a žánry se zde mixují zdatně. Původně jsem dal tři hvězdičky, ale snímek mi prostě zůstal v hlavě a to je dobré znamení. Plus těch 51% je opravdu podhodnocených. Více takových filmů. Jinak musím říct že tenhle rok horory opravdu válí... Candyman, The Night House, Malignant a teď tohle. (V zajetí démonů 3 budeme ignorovat)

Dodatečné informace

Původní název:
No One Gets Out Alive (více)
  • Velká Británie Nikdo nevyvázne živý
  • Velká Británie No One Gets Out Alive
Premiéra v ČR:
1. 10. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch