The Paper Tigers

62%

Zajímavosti 9

  • Režisér Bao Tran byl veden rodinným přítelem Corey Yuenem, který je známým hongkongským akčním režisérem.
  • Ron Yuan musel kvůli roli Hinga přibrat. Přibral celkem 68 kilogramů.
  • Režisér a producenti se také setkali s kritikou ze strany některých dalších Američanů asijského původu, když hledali finanční prostředky mimo velká studia. Ti, kteří byli proti, chtěli prosazovat jiné příběhy pro Američany asijského původu namísto filmu o bojovém umění, které je často považováno za stereotyp. Bao Tran si je vědom historie karikování Asiatů v USA, ale tento příběh byl založen na osobních zkušenostech jeho a týmu z dospívání a také na jejich lásce k bojovým uměním. Tran zdůraznil, že má více reprezentací a nuancí, čímž naznačil, že mohou existovat různé perspektivy asijsko-amerického vyprávění. Kromě toho mohou být ve filmu o bojových uměních rozvinuté asijsko-americké postavy, což se v amerických médiích obvykle nevidí.
  • Jimova rada Dannymu před zápasem zahrnuje kód Konami: "[...] takže ho musíš udeřit se špatnými úmysly. Nahoru nahoru, dolů, dolů doleva, doprava, doleva, doprava. Ba-ba! Začni na něj útočit."
  • Mark Poletti, který ztvárnil Cartera v teenagerovské verzi, je bývalý umělec Cirque Du Soleil a mistr v tradičních národních zbraních.
  • Hlavní herci (Alain Uy, Ron Yuan, Mykel Shannon Jenkins) jsou přáteli nejen na plátně, ale během natáčení se stali dobrými přáteli i ve skutečném životě. Často spolu snídali, obědvali i večeřeli, scházeli se a zkoušeli spolu.
  • Režisér Bao Tran vytvořil příběh a filmové zpracování v roce 2011. Na filmu pracoval přibližně 10 let. Vychází z jeho osobních zkušeností s přáteli a spolužáky z doby, kdy studoval bojová umění.
  • Mykel Shannon Jenkins (představitel Jima) řekl, že při natáčení v Seattlu se poprvé setkal s asijskou komunitou, kulturou a jídlem. Jenkins řekl, že pochází z jihu (Mississippi-Louisiana-Texas) a o asijsko-americké komunitě neměl opravdové povědomí. Z domova slýchával o této komunitě mylné představy a lži, ale ve skutečnosti se mu od asijských kolegů ze štábu a štábu dostalo velké lásky a podpory. Dozvěděl se také, že černošští a asijští Američané mají více společného než ne. (Zdroj: Asian Hustle Network Podcast s herci filmu The Paper Tigers)
  • Když příběh předkládali hollywoodským studiím, chtěli, aby hlavní postavu hrál běloch Bruce Willis za 4 miliony dolarů. Chtěli také roli napsanou pro Nicolase Cage. Režisér a producenti tuto nabídku a požadavek odmítli, protože scénář je původně o asijsko-americké hlavní postavě s hlavními herci, kteří jsou barevní. Tým nechtěl film vybělit, a tak se nakonec obrátili na Kickstarter, kde vybrali přes 124 000 dolarů, a místo toho měli několik dalších investorů, kteří jejich nezávislý film financovali. (Zdroj: Kickstarter.cz) (The Daily Beast Op-Ed by Bao Tran; Seattle Channel Bao Tran interview)