Titina, psí polárnice

71%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
iDNES.cz
65%

Kdo dobyl severní pól? Pes, kterého pozvali do Bílého domu. Zdaleka není určen jen dětem, navíc film Titina, psí polárnice donutí diváka hledat, jak tomu bylo doopravdy. Vážně u dobytí severního pólu byl teriér? Byl, dokonce hned dvakrát.

Kinobox.cz
75%

Titina, psí polárnice chytře kombinuje edukaci o dobývání severního pólu s poetickou animací a úhlem pohledu hravého pejska. Pro předpubertální diváky a divačky se tak může jednat o poučné a zábavné dobrodružství.

N
Novinky.cz
80%

Když se řekne dobytí severního pólu, mnoho Čechů si vybaví skvělé představení Divadla Járy Cimrmana. Minulý týden ale do kin šel norský animovaný film Titina, psí polárnice, který pohledem malé fenky vypráví, jak to tenkrát s tím dobytím bylo, nebo přinejmenším mohlo být.

T
Total Film
70%

Na norského objevitele a dobrodruha Roalda Amundsena a jeho výpravy ke světovým magnetickým pólům si nejspíš vzpomíná z hodin dějepisu každý. I ti největší cynikové, kteří na svá školská léta už dávno zapomněli, na jeho jméno alespoň sem tam narazí při procházce alkoholovým oddělením v supermarketu. Nebezpečnou výpravu, kterou se ve 20. letech zapsal do historie, samozřejmě nemohl provést sám. Na ostatní členy expedice se ale bohužel často zapomíná. Na severní pól se přitom společně s Amundsenem svezl i stavitel vzducholodi Umberto Nobile a jeho milovaná foxteriérka Titina.