Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

57%
Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

Poznejte jeden z nejzáhadnějších nevyřešených případů, který se stal v roce 2013 v hotelu Cecil v Los Angeles. Tehdy odtud beze stopy zmizela 21 letá kanadská turistka Elisa Lamová. Po dvou týdnech si hoteloví hosté stěžovali na špatný tlak vody, při prošetřování bylo Elisino tělo objeveno v jedné z vodních nádrží na střeše hotelu.  





Recenze: Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

Kinobox.cz
35%

Ve výsledku jsem si tedy z dokumentu odnesla řadu negativních pocitů, protože se jednalo o ukázku lidské hlouposti, policejních přešlapů a chyb, že nezbývá nic jiného, než nad celým případem kroutit hlavou a litovat ubohou Elisu Lam. Lituji také její rodinu, která s touto zkušeností musí žít a je jim stále předhazována.


Tom Hardy
Tom Hardy
8 369 bodů
7.5
Neuvěřitelná true story, u které si první polovinu říkáte, že ji musel psát Stephen King a u té druhé doufáte, že se zvrhne v horor a dojde na masakr všech creepy fanoušků, pro které se Elisa stala "sestrou / kámoškou co nikdy neměli". Dokument je to každopádně hrozně chytře postavený. Sice schválně vynechává informace, aby mohl po svém posouvat děj a jednotlivé drobky pouštět tehdy, kdy se hodí do zvoleného syžetu, ale coby celek to téměř dokonale funguje. Joe Berlinger prostě umí.
celticek
celticek
5 916 bodů
8
Budu se opakovat - na tento typ seriálů má Netflix snad patent. Husí kůže mi po těle přeběhla vícekrát. První samozřejmě po zveřejnění videa z hotelu. Creepy as fuck! Filmaři hluché místa vyplnili historií hotelu Cecil, která je velmi barvitá a podpořená hodně zajímavými postavičkami. Night stalker. Unterweger. A samozřejmě různé legendy z blízké Skid row. Ta byla novinkou i pro mě. Tam by měl obavy dospělý chlap. Ne tak 21letá drobná holčina. Zveřejněné video spustí neskutečnou vlnu internetového šílenství. Virál. Nicméně i zajímavých poznatků. Poté co ubytovaným začne téct na pokojích voda nevábné barvy a prý i chuti, najdou Elisu utopenou v tanku na střeše hotelu. Přitáhne to další zvědavce. Morbidní to svět. Zaujaly mě spojitosti s filmem Dark water. Určitě se mrknu na originál i remake. Haluzí je tu mraky. U propuknutí TBC u bezdomovců vedle na place a zjištění, že test na tuto nemoc se jmenuje LAM-ELISA mi málem puklo srdce. WTF?!? Neuvěřitelné. Vždy mě dostane propracované, logické počínání detektivů. V tom se přímo rochním. Nějaká cizí zavinění? Zlomenina? Uškrcení? Znásilnění? Drogy? Nikde nic. Bipolární porucha jde mimo mě. Tomu nerozumím.Každopádně velmi divné úmrtí. Morbid je sympaťák, hned jsem cítil, že je v cajku a čistý. Asi se nějaká temná síla dostala až ke mně do bytu, jelikož jsem si právě zlikvidoval TV sušákem na prádlo:) A od včerejška máme protiústavní soud:) What a day! Nevermind. Na telce život nestojí. Stejně to bylo FullHD. Bude 4K:) Určitě mrkněte, není to ztráta času.
Jamie76
Jamie76
4 347 bodů
4.5
Zbytečné prodlužování, 2 díly by byly až až... Jako třeba to video s výtahem nám ukázali v každém díle asi milionkrát a furt opakuji to samé Netflix se pokusil udělat dokumentární pořad jako to mají historické a přírodovědné a jiné kanály, ale místo lidi kteří tomu rozumí tam kromě ředitelky, údržbáře hotelu a dvou poldů je hromada vypatlaných youtuberů, který si vymýšlí jednu blbost za druhou a nakonec z duševně postižené čínské Kanaďanky dělají boha, modlu, nebo tak něco, háček celé záhady je v tom, že média špatně pochopily co policie řekla, a debilní youtubeři se zase pletou do toho o čem nic neví a nerozumí tomu, a samozřejmě se chyby médií chytnou a staví ma tom své teorie, vymýšlí různé konspirační teorie a nakonec ještě doženou nevinného muže k sebevraždě a poté do blázince

Dodatečné informace

Původní název:
Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (více)
  • USA Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Premiéra v ČR:
10. 2. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch