Pach krve 7

59%
Pach krve 7

Reboot hororové série Pach krve, v níž banda nešťastníků narazí v lese na skupinku, která se baví štvanicemi na zbloudilé duše a jejich krvavou likvidací.




Recenze: Pach krve 7

Kinobox.cz
70%

Nečekejte hluboce rafinované a podnětné drama - na to je Wrong Turn děravé v psychologii a svůj fikční svět v součtu opravdu vystavuje spíše satiricky. Rozhodně ale počítejte s originálním rebootem, který na bezduché předchůdce navazuje pouze svým názvem a servíruje přemýšlivější koncept i kreativnější práci s napětím. Příběh se neobejde bez některých povinných klišé, ale střídání různých hororových subžánrů je nápadité a zajímavé a jednotlivé zvraty nikdy nevyznívají přímo hloupě. Nátura okultní komunity nedosahuje extrémů, jaké atakoval třeba stylizovaný halucinogenní trip Mandy - Kult pomsty, na druhou stranu však také vznáší lehce bizarní myšlenkové podněty a některé ryze hororové výjevy jsou nezapomenutelné.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Zarytí fandové značky vzteky pěstí do stolu a pálí jedno nízké hodnocení za druhým. Já jako nezaujatý divák však dávám všechny palce nahoru a oceňuji jakým směrem se tento reboot vydal. Jediné co vlastně zůstalo stejné jé název filmu, jinak se jedná o zcela odlišnou záležitost, která vlastně mohla mít jakýkoliv název. Opět tu máme partičku študáků, kterým paří svět kontra vidlákov. V hororovém žánru už klasický námět se kterým si však Mike P. Nelson poradil více než luxusně. Režie je precizní a sebejistá. Přesně ví kdy přitlačit na pilu a kdy naopak ubrat. Scénář záměrně vede diváka jedním směrem, aby pak v pravý moment zcela otočil a ukázal, že né vždy jsou věci takové jak se na první dojem zdá. Finále je působivé a v celkovém kontextu filmu i uspokojivé. Nepatřím mezi milovníky těchto typů filmu, ale i tak jsem nadmíru spokojený.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Velmi unikátní přístup, kdy si scenárista vlastního fenoménu přetaví základ v něco úplně jiného. Nemám s tím problém, protože podobný reboot mi rozhodně dává větší smysl, než opakování téhož. Nemluvě o tom, že Mike P. Nelson vše režíruje s až obdivuhodnou jistotou a má oporu v tom, že scénář vždy ve vhodný moment trošku uhne, aby dlouho nepřešlapoval na místě a překvapil dalším vývojem. Nemluvě o sympatickém obsazení, jemuž dominuje naprosto skvělá Charlotte Vega. Ale i kdyby člověk neakceptoval tu razantní otočku, měnící podstatu série, pořád zůstane famózní finální dvouminutovka během závěrečných titulků, která v rámci žánru patří k těm nejstylovějším tečkám vůbec. Tohle za těch 109 minut prostě stálo.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Tak se parta mladých batužkářů, znovu odbočila vedle, do králičí nory, kde mimo Jeskyňek a Skřítků, se obydlují Homo Sapiens, nebo lidově nazývaném, indiánům. Jojojo, tohle se mi líbí. Člověk, aby se nebál koukat na nějakou baby sračku, ze špenátu a nastrouhané mrkve, když tu od Livingdeada, Psychouše a spol. dozvídá jen samé špíny a pomluvy, od "hororových expertů". Však, já jsem také expertem na to, kdo si ve vládě rozkrade peněz na dovolenou v Dubaji. Já jsem také odborníkem na lidské vyměšování, a za jak dlouho se člověk vysere, po tuňákovým salátu s avokádem, ananasem a párků z Kosteleckých uzenin. Na to nemusíte být sexpert, abyste si vyvodili, že se člověk z toho posere nahned! A rovnou z postele. Moderní a energicky latný horor, který se dokonce strefuje do problémů dnešní doby. Ano, skáče to odevšad. Srká to fermautovaný čaj z chalul papírovým brčkem, nosí to ručně bavlněné, a z hoven vyšité hadry, které jsou 100% šetrné a ekologické, a žere nejakou divnou patlaninu ze směsy kořínků, masa asi z vyhynulýho druhu křečka, a ze zeleným koprem, podlitým filtrovanou močí z mořské škeble, a nazývají to veganskou svíčkovou!! Kurva, to není svíčková. Je to jen nechutná a syrově odpuzující sračka, která se ani nepodává na talíř, ale na špinavou prdel houmlesáká, co se nazývá ekologistou, použivajíc solární panel místo elektřiny, a nosící dredy! Tyhle všechny obludy, bezstarostnej kmen Křováků, chladnokrevně zabíjí, a dělá dobře. Jen tak dál, Apačů Vinnetou. Líbí se mi, že nikdo z herců nezůstane nazbyt, a všechny otravný týnedžri, dostanou svou zaslouženou roli, být umlácen Obelixovým šutrem, sestřelen šípem nebo ubodán na škvarky vidlemi. Nikdo zkrátka, nebude pátý kolo u vozu. Kdybych já hrál v nějakým béčkovým hororu, poděkoval bych režisérovi za to, že si zrovna mě vybral pro nějakou ošklivou smrt. Třeba aby mi byl amputován čurák do mýho řitního otvoru, a já bych v agónii dvanácti hodin, řval v závalu bolestným orgasmem, až byl zdechnul. Takovou smrt si zřejmě představuje každej černej homosexuál! Doporučeno Greenpeace.

Dodatečné informace

Původní název:
Wrong Turn (více)
  • USA Pach krve 7
  • USA Wrong Turn
Země původu:
USA
Tržby:
3,78 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné