Pojď za tátou

53%

Zajímavosti 5

  • Chata použitá ve filmu je soukromé rodinné sídlo, které patří majiteli hotelu The Wickaninnish Inn v Tofinu. Nachází se na soukromém pozemku, který sdílí s hotelem High End, a je vidět z několika pokojů umístěných v budově "Pointe". Chata, pláž a okolní deštný prales jsou pro veřejnost nepřístupné.
  • Toby Harvard vytvořil postavu Norvala podle několika lidí, se kterými chodil na uměleckou školu v Londýně.
  • Filmy, které film ovlivnily, a Timpsonovo zdůvodnění, proč je natočil, jsou Snowball Express (1972) ("for the cat & myší zvraty"), Sexy bestie (2000) ("pro drásajícího hlavního antagonistu a zvraty od komedie k násilí"), Sluha (1963) ("pro mindráky s těmi, s nimiž jsme nevyhnutelně [sic] spojeni"), Narozeninová párty (1968) ("pro černou komedii plnou hrozby") a mistrovské dílo Sama Peckinpaha Straw Dogs (1971) ("pro doutnající násilí probuzené v hlavní postavě"). Harvard uvádí jako vlivy na scénář hry Harolda Pintera a Příběhy neočekávaného Roalda Dahla.
  • Velká část Norvalova vzhledu je inspirována Skrillexem.
  • Film vznikl, když Antovi Timpsonovi zemřel otec a jeho partnerka usoudila, že bude nejlepší, když ho po balzamování přiveze domů a stráví tak čas s truchlící rodinou. Týden strávil s mrtvolou v otevřené rakvi. Pak přišli lidé, které neznal, aby vzdali úctu jeho otci, a vyprávěli si příběhy o muži, který nevypadal jako jeho otec.