Zappa

75%

Zajímavosti 3

  • V úvodních titulcích se píše, že Zappa odehrál 24. června 1991 koncert v České republice na oslavu poměrně nedávného odchodu ruských vojsk. Ve skutečnosti bylo tehdy ještě Československo.Dále je zde nesprávně uvedeno, že to bylo jeho poslední zaznamenané kytarové vystoupení, ale ve skutečnosti se tak stalo o týden později na menším koncertě v Budapešti.
  • Kromě toho, že tento dokument režíroval Alex Winter, samozvaný fanoušek Franka Zappy, má série "Bill a Ted", kde Winter hraje Billa, se Zappou přinejmenším dvě spojitosti. Jeden z Frankových synů Dweezil Zappa je spoluautorem písně "Two Heads Are Better Than One" od Power Tool pro soundtrack k filmu Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), zatímco Steve Vai (který se Zappou spolupracoval v letech 1980-1983) se podílel na dvou písních pro soundtrack k navazujícímu filmu Bill & Ted's Bogus Journey (1991): "(The Reaper) a "The Reaper Rap".
  • Oproti všeobecnému přesvědčení nebyl film financován z crowdfundingu. Kampaň na Kickstarteru byla zaměřena výhradně na zachování a restaurování obsahu Zappova trezoru. Film, který byl výsledkem této konzervace, byl sám financován konvenčními sponzory.