Creed III

76%

Zajímavosti 16

  • V úvodní scéně má Adonis na stěně ložnice plakát Naruto Shippuden. Scéna je flashbackem, který se odehrává v roce 2002, pět let před premiérou filmu Naruto Shippuden v Japonsku a sedm let před premiérou v USA.
  • Ludwig Göransson, který složil hudbu k prvním dvěma filmům Creed, se ke skládání hudby nevrátí kvůli časovým konfliktům. Místo něj bude komponovat Joseph Shirley.
  • Scéna, v níž Adonis, Bianca a Amara znovu navštíví Adonisovo předchozí nápravné zařízení pro mladistvé, byla nakonec z konečné kinoverze filmu vystřižena. Záblesk zmíněné scény je zobrazen v prvním traileru.
  • Ve filmu je Damian o několik let starší než Adonis. Ve skutečném životě je Michael B. Jordan o 2 roky starší než Jonathan Majors.
  • Pro vztah Adonise s dcerou Amarou se nechal Michael B. Jordan inspirovat postřehy Kobeho Bryanta a Jamieho Foxxe, o nichž hovořil s indieWire: "Byli jsme na turné 'Just Mercy' a Kobe Bryant pořádal promítání. A Jamie Foxx má silný vztah se svou dcerou, která se zajímala o basketbal, hrála basketbal. A Kobe tam seděl a mluvil o Gianně a basketbalu a Mamba Academy a tak. A já si vzpomínám, jak jsem na chvíli vystoupil sám ze sebe a díval se na tyhle chlapy, které opravdu obdivuji, a poslouchal, jak mluví o svých dcerách. Říkal jsem si: "Člověče, já z toho všeho teď čerpám pro ten film." A pak jsem si řekl: "Tohle všechno se mi líbí. Chtěl jsem uctít takové vztahy a to, co to znamená být otcem dívky."
  • Se stopáží 1 hodina a 56 minut se jedná o nejkratší film ze série Creed.
  • Sylvester Stallone na svém Instagramu oznámil, že se do filmu Creed III jako Rocky Balboa nevrátí. Režisér Ryan Coogler ho sice přesvědčil, aby se vrátil už v prvním Creedovi, a zůstal i v Creedovi II (2018), ale nyní je Rockyho příběh uzavřen a pokračovat bude příběh Adonise Creeda.
  • Než Adonis začne s tréninkem, Duke ho seznámí se všemi jeho slabinami a zdravotními problémy, aby je proměnil v silné stránky, stejně jako to před ním udělal jeho otec s Rockym ve filmu Rocky Balboa (2006).
  • Donnieho pokoj z roku 2002 je posetý různými anime memorabiliemi, o nichž Michael B. Jordan potvrdil, že je čerpal z vlastních zkušeností, když vyrůstal jako fanoušek tohoto média.
  • Podle Jonathana Majorse je Damienovo příjmení Anderson převzato od jeho vlastního dědečka.
  • Bude to první film ze série Rocky/Creed, ve kterém se neobjeví Sylvester Stallone jako Rocky Balboa. Díky jeho absenci se ve filmu neobjeví postavy, které se objevily ve všech filmech série.
  • V úvodním flashbacku dává Adonis Damienovi lístek, který měl Apollo na slavný zápas Rumble in the Jungle mezi Muhammadem Alim a Georgem Foremanem. Ali i Foreman byli inspirací pro Apollovu charakteristiku.
  • Na začátku roku 2020 se objevila zpráva, že Creed III bude režijním debutem Michaela B. Jordana. Snímek Creed II (2018) produkoval jako výkonný producent.
  • Sylvester Stallone potvrdil, že se na tento film nikdy nepodívá, a důvodem je "Irwin Winkler": "Nemůžete se usmířit s někým, kdo byl podle mého názoru tak, tak hnusný." Stallone kritizoval Winklera za to, že vyvíjí nový spin-off založený na postavě Dolpha Lundgrena, Ivana Draga, slovy: "Zbytečný spin-off film"
  • Sylvester Stallone promluvil pro The Hollywood Reporter o tom, že si v tomto pokračování nezopakuje roli Rockyho Balboy "Je to politováníhodná situace, protože vím, co z toho mohlo být," řekl Stallone Jamesi Hibberdovi z THR. "Ubíralo se to úplně jiným směrem, než jakým bych to pojal já. Je to jiná filozofie [producenta] Irwina Winklera a Michaela B. Jordana," řekl Stallone o filmu pro THR. "Přeji jim to, ale já jsem mnohem větší sentimentalista. Mám rád, když moji hrdinové dostávají nakládačku, ale prostě nechci, aby se dostali do toho temného prostoru. Mám prostě pocit, že lidé mají temnoty dost." Stallone v rozhovoru také prozradil, že přestože vytvořil Rockyho Balbou, nikdy neměl na tuto postavu žádná práva, přestože o to Winklera žádal. "To se nikdy nestane," řekl Stallone. "Byla to dohoda, kterou bez mého vědomí uzavřeli lidé, o nichž jsem si myslel, že jsou mi blízcí, a v podstatě se vzdali všech práv, která bych měl." "V té době jsem byl tak nadšený z práce a nechápal jsem, že tohle je byznys," pokračoval. "Kdo by řekl, že 'Rocky' bude pokračovat dalších 45 let? Nikdy jsem nepoužil jediný [dialog] od někoho jiného a ironií je, že nic z toho nevlastním. Ovládají ho lidé, kteří doslova nic neudělali." Nejsem výkonným producentem filmů 'Creed'. Ryan Coogler ano. Michael B. Jordan ano. Děti [Winklera a kolegy producenta Roberta Chartoffa] ano. Moje ne. Já jsem jediný, kdo je vynechán."
  • Mila Davisová-Kentová je ve skutečnosti hluchá.