Okupace Země: Rainfall

45%
Okupace Země: Rainfall
Plakát traileru

Sci-fi příběh nabitý velkolepými speciálními efekty a napínavými akčními scénami se odehrává dva roky po mezigalaktické invazi na Zemi, kdy se přeživší brání útočníkům v zoufalé pozemní bitvě. Obětí denně přibývá a hnutí odporu spolu s nečekanými spojenci spřádá plán, který by mohl konečně ukončit globální válku. Vesmírní vetřelci se rozhodli ovládnout naši planetu a začíná osudový závod o záchranu lidstva... (HBO Europe)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
První Okupace byla vyloženě peklo a vizuální dno. Druhý díl dostal o trochu větší rozpočet (nechápu proč), ale výsledek je stejně mizerný jako v prvním případu. Tato série (snad už další film nenatočí) patřím k těm vůbec nejhorším sci-fi co jsem kdy viděl.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
2.5
Vizuální peklo !! Dlouho jsem neviděl tak mizerně zpracované emzáky ( vyjma parodií a filmů pro děti ). Scénář plochý, kamera příšerná a střih mizerný. Klišé a kinematografický zmar občas prolomí nějaký ten digiberdel, což je paradoxně na filmu to nejlepší. Absolutní ztráta času.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6.5
Volné pokračování nízkorozpočtového australského sci-fi ´Occupation´ (2018) s neuvěřitelným rozpočtem pouhých šest milionů dolarů, se již zabývá vzniklou válkou na Zemi právě po oné okupaci. Stále se jedná o nízkorozpočtový film, byť náklady již dosáhly na 25 milionů dolarů. Takže dějově po mimozemské okupaci uběhlo několik málo let. Lidstvo se s nějakými přátelskými mimozemšťany skamarádilo a společně vyrazilo do boje proti těm špatným. Motiv připomíná klasiku ´Lebkouni´ (1988), byť jen v tom spojenectví, či tímto filmem inspirovaný ´Bright´ (2017). Jinak to stejně jako předchozí film vyvolává podobnost se snímky ´Den nezávislosti´ (1996) a ´District 9´ (2009). V podstatě se jedná o obyčejné válečné sci-fi, takže bitvy a souboje jsou v centru dění, které jsou propojeny dlouhými nezajímavými dialogy se snahou navodit dramatičnost. Lokace, výprava a vizuální efekty však vzhledem k výše zmiňovanému nízkému rozpočtu nejsou zase až tak špatné, jak by se mohlo očekávat. Naopak. Mít to rozpočet blockbusteru, vypadalo by to už hodně dokonale. Samozřejmě také s daleko lepším scénářem. Snímek je vyroben stejně jako předchozí, takže opět nepatří mezi ty lepší, ale není zase až tak hrozný, aby nepostačil jen tak pro bezmyšlenkovité filmové odreagování a jednoduchou filmovou zábavu.

Dodatečné informace

Původní název:
Occupation: Rainfall (více)
  • Austrálie Okupace Země: Rainfall
  • Austrálie Occupation: Rainfall
Země původu:
Austrálie
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
0,33 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Okupace Země: Rainfall