Occupation

37%
Occupation
Plakát traileru
Malá skupina obyvatel města se musí spojit po ničivé pozemní invazi. Když bojují o přežití, uvědomují si, že musí zůstat o krok před svými útočníky a společně pracovat na šanci vrátit se zpět.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
0.5
Další z řady céčkových filmů,který svým obsahem a kvalitou patří k naprostému dnu. To nejhorší na tom je,že má film navíc skoro dvě hodiny. Efekty jsou strašné,herci jako kdyby stali poprvé před kamerou,emzáci vtipní a celé je to o ničem. Naprostá ztráta času.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6.5
Nezávislý snímek, který musí být pro mnohé diváky, chtě nectě, hodně silným a těžko uchopitelným artiklem. Scenárista a režisér v jedné osobě Luke Sparke pojal tento svůj vcelku rozdivočelý počin jako souhrn snad všeho, co bylo v posledních několika málo let, v oblasti sci-fi, k vidění. A je to další snímek v řadě, při jehož sledování může divák hádat, z kterého známého snímku která scéna je převzatá. ´Den nezávislosti´ (1996), ´Znamení´ (2002), ´Monstrum´ (2008), ´District 9´ (2009), a několik dalších. Plně efektová, ve všem přemrštěná, popcornová zábava, při kterém se divák bude buď nadneseně bavit, nebo naopak skřípat zubama nad přemrštěností všeho možného. U sci-fi filmu s nízkým rozpočtem je to vždy na štíru ohledně scénáře a hlavně vizuálních efekt. A to jak klasicky technických, tak i novodobých CGI. Studio Asylum budiž příkladem. Avšak tady si tvůrci dali setsakramentsky hodně záležet a dá se bez skrupulí dá tvrdit, že v tomto hodně dosahují kvalitní lajny lecjakých vysokorozpočtových blockbusterů. V tomto skutečně klobouk dolů. Celý koncept udržuje sci-fi zábavu, především v akci, a to po celou stopáž v přijatelném tempu. Že to všechno vypadá značně kýčovitě? Možná v tom byl i záměr, neboť se zdá, že do spojitosti tohoto příběhu byly vybrány právě ty nejkýčovitější scény z výše daných filmových předobrazů. Týká se to také postav, kterých je tu vlivem toho až nadbytečně moc na to, aby se v nich i čert vyznal. Vývoj mnohých je očekávaně, na takovýto zmatek, v daných událostech poměrně dost kostrbatý, takže to v podstatě nestojí ani za řeč. Prostě tu jsou a hotovo. A jak už to bývá, nad logikou není potřeba přemýšlet. Žádná tu není. Snad kdyby z toho byl seriál, ve kterém by se všemu dalo vice prostoru. Buď jak buď. Námětově sci-fi filmový guláš bez bázně a hany pro vybraný vkus diváckého zájmu.

Dodatečné informace

Původní název:
Occupation (více)
  • Austrálie Occupation
Země původu:
Austrálie
Rozpočet:
6 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Occupation