David Attenborough: Život na naší planetě

91%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
David Attenborough je žijící legenda a tento jeho nejnovější počin je mistrovským dílem a krásnou tečkou za jeho bohatou kariérou. Je zde krásně vidět jak jsme tu naši zemičku zničili a jak nám nic není vzácné. Snad se nad myšlenkou tohoto dokumentu všichni alespoň na vteřinu zamyslí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
David Attenborough je mistrem svého řemesla a predvedl to v plné síle. Téměř dokonalý dokument o tom, jak se chováme ke své planetě. I když nejsem žádný "ekoterorista" a ne se vším jsem souhlasil, tak mě dokument donutil k hlubokému zamyšlení. David Attenborough to podal velmi nenásilnou, přitom jasnou formou. Dokument by měl vidět každý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Určitě jedna z těch letošních "must see" věcí. Protože když jeden z těch nejpovolanějších promlouvá o bídném stavu naší planety, tak by to měli slyšet (vidět) pokud možno všichni. I přes ten nepříjemný pocit při sledování, to na mě ale nezapůsobilo tím náborovým dojmem, jak asi mohlo /mělo/. 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Jaký jiný dokument bychom měli všichni v 21. století vidět? Silná výpověď moudrého pána, která rozesmutní, ale udržuje si potřebný životadárný pozitivismus apelujícího ekologa. Maximální uznání pak nesměřuje jen na 'obsah', ale také na samotné provedení dokumentu - na jeho ladné propojení objektivních dat a subjektivního apelu, na dramaturgickou soudržnost, srozumitelnost i 'maličkosti' typu překrásné hudby a dechberoucích záběrů. Skvělá práce a mega důležité poselství, na které je možná pozdě, ale které může být zároveň začátkem..
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
8
Až příliš plytké na vkus někoho, kdo se o klimatické změny byť jen okrajově zajímá. Proto jsem nebyl nikterak fascinován tou zcela jistě dobromyslnou výpovědní hodnotou. Rozhodně by to měl vidět každý. Každý, kdo změnu klimatu zpochybňuje nebo se o ni nezajímá. Jako varování a úvod do problematiky to funguje. Současně myslím, že koncept měl být otevřen co nejširšímu publiku. Mě to ale poměrně nudilo. Jednak bych toužil po více záběrech, informací, i rozsáhlejší životní zpovědi sira Attenborougha. Dokumentární série Planet Earth I + II či Our Planet (kde se změna klimatu a boření ekosystému už řešilo) mne však fascinovali více.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Jedinej člověk na naší planetě, který ví o čem mluví a který má právo na to říkat co říká. Za 70 let co zkoumá přírodu, se planeta fakt změnila, to nemůže nikdo popřít a on to celé prožil a zaznamenal, no klobouk dolů. Teď ještě aby to viděli všichni, začali se podle toho chovat a budem v cajku, ta reálná vize roku 2080 je docela strašidelná a to se to týká mých dětí. A ty záběry přírody, prostě nádhera, ve full HD je to luxus, natož v nějakém 8K. Paráda!
Petrson
Petrson
4 166 bodů
10
Kvůli obsahu, který dokument mapuje a sděluje. Povinná projekce nejen ve školách.
slord
slord
3 832 bodů
10
„ Ak sa my postaráme o prírodu, príroda sa postará o nás.“ Vizuálne pútavý a emočne silný dokument z dielne D. Attenborougha, ktorý obsahuje silné posolstvo. Skvelé zábery prírody sa stretávajú s hlbšou myšlienkou jej ochrany a s nádejou na jej záchranu. Musím uznať, že som si cestu, na ktorú nás vzal D. Attenborough užil a odniesol som si z nej viac ako som čakal. 9/10
kknk2
kknk2
2 949 bodů
10
Obdivuji sira Attenbourougha, většině lidí jeho věku je už budoucnost ukradená, nedejbože aby se otravovali s globálním oteplováním a vymíráním druhů, naše civilizace si pod sebou řeže větev, ale on se nás na to snaží upozornit. Zde se dělí o své životní svědectví, které nepřestává motivovat společnost k záchraně všech obyvatel Země. Je to tak dojemné, deprimující a inspirativní zároveň, snad se díky Netflixu stane součástí našeho povědomí, měl by to totiž vidět každý.
Kuca25
2 132 bodů
8
Extrémně důležitý a naučný dokument, který však nebyl natolik záživný jak jsem od něho očekával. To však nebylo to hlavní proč to tvůrci natočili. Nejdůležitější bylo poukázat na současné problémy a také kam díky nim směřujeme a to od člověka, který o tom má hodně co říct. Rozhodně si uvědomuji vážnost situace a tento dokument doporučuji všem, kteří stále věří, že je kolem nás všechno v pořádku.