Daleko

63%

Zajímavosti 8

  • V několika epizodách jsou členové posádky Atlasu viděni, jak pláčou. V beztížném prostředí by se však slzy nekutálely po tváři, ale tvořily by vodní koule a odplouvaly by pryč - což je nebezpečná vyhlídka: mohly by vplout do elektroniky a zkratovat ji.
  • Postavy komunikují bez zpoždění se Zemí z Měsíce i z vesmíru, a to včetně zvuku a obrazu. Ve skutečnosti se rádiové vlny šíří rychlostí 186 000 mil za sekundu a Měsíc je od Země vzdálen více než 238 000 mil. takže by došlo ke krátkému (1,28 sekundy) zpoždění na každou stranu, pokud by přenosy probíhaly přímou viditelností (což se neděje, byly by použity satelity, což by zpoždění ještě zvýšilo). v kontrastu s touto chybou bylo ve filmu Pasažéři (2016) ukázáno, že komunikace se Zemí z hlubokého vesmíru trvá 19 let, přičemž nejbližší možná odpověď přichází za 55 let.
  • Astronauti pro tak dlouhou misi by byli vycvičeni tak, aby znali každý aspekt lodi nazpaměť, i kdyby to byli botanici nebo lékaři. Také zdravotní problémy, jako je slábnoucí zrak, by lékařské týmy vesmírných agentur zachytily mnohem dříve. Personál s tolika osobními, emocionálními a zdravotními problémy by na tak dlouhou misi nikdy neletěl.
  • Mediální web What's On Netflix 9. září 2020 uvedl, že slyšel zvěsti o tom, že seriál Away byl schválen pro druhou sérii, ale Netflix to nepotvrdil.
  • Dva roky před premiérou seriálu Away uvedla společnost Hulu seriál The First (2018), který měl velmi podobnou zápletku jako Away. Pojednával o členech týmu astronautů, kteří se připravovali na to, že se stanou prvními lidmi, kteří navštíví Mars, a o jejich vztazích s rodinami. Obsahoval osm epizod, které ukazovaly výcvik a přípravy týmu, ale na rozdíl od Away, který v první epizodě ukázal, jak jeho astronauti startují směrem k Marsu, se The First celou sezónu odehrával na Zemi, což vedlo k jejich startu v poslední epizodě. Společnost Hulu poté seriál zrušila.
  • Tři dny po premiéře na Netflixu se seriál umístil na prvním místě v žebříčku deseti nejlepších seriálů této streamovací služby v USA.
  • Natáčení začalo ve Vancouveru 26. srpna 2019 a skončilo v únoru 2020.
  • Bylo oznámeno, že scénáristé a producenti Away mají pro seriál plán na tři sezóny.