Když nás vidí

85%

Zajímavosti 5

  • V březnu 2020 zažalovala Linda Fairsteinová, skutečná bývalá prokurátorka, Netflix a Avu DuVernayovou za pomluvu.
  • Film natočený podle skutečného příběhu o znásilnění běžkyně v Central Parku Trishy Meiliové z roku 1989. Pět chlapců přezdívaných "Central Park Five" bylo falešně obviněno a stíháno za zločin, který nespáchali.
  • Vzhledem k nechutné a strastiplné povaze materiálu poskytl rozpočet produkce krizové poradce na zavolání pro všechny, kteří potřebovali emocionální uklidnění během každodenního natáčení nebo po něm.
  • Po vydání tohoto seriálu se proti skutečné bývalé prokurátorce Lindě Fairsteinové zvedla vlna odporu, kvůli kterému musela odstoupit z rady alma mater na Vassar College. Kromě toho s ní její vydavatel, společnost ICM Partners, přerušil styky. V reakci na to Fairsteinová zveřejnila článek v deníku Wall Street Journal, v němž uvedla všechny nesrovnalosti ze skutečného soudního procesu.
  • Jharrel Jerome loboval za konkurz v době, kdy byl zaneprázdněn natáčením filmu Pan Mercedes (2017), kvůli kterému si nechal narůst plnovous. S plnovousem se obával, že bude pro roli mladšího Koreyho považován za příliš starého, a plně očekával, že projekt obsadí do role dva různé herce v různém věku. Po dokončení filmu Pan Mercedes si vousy oholil a znovu se zúčastnil konkurzu. Na Avu DuVernayovou udělal jeho konkurz i to, jak moc mu zestárly vousy, takový dojem, že ho obsadila do role Koreye v obou věkových kategoriích.