Invader ZIM: Enter the Florpus

69%

Zajímavosti 15

  • Dne 24. července 2019 uspořádalo animační studio Nickelodeon exkluzivní předpremiéru filmu Invader Zim: Vstoupit na Florpus, která byla přístupná pouze členům ASIFA-Hollywood.
  • Invader Zim: Ve spolupráci s jihokorejským studiem Maven Animation Studio vznikl animovaný film Nickelodeon. Během panelu na Comic-Conu v San Diegu 20. července 2018 Jhonen Vasquez prozradil, že scénář k filmu napsali v roce 2015 a že v době konání panelu právě probíhal proces získávání prvního záběru animace zpět od jejich zámořského animačního týmu Maven Animation Studio.
  • V červenci 2018 Jhonen Vasquez, tvůrce seriálu Invader ZIM (2001), uvedl, že televizní film bude obsahovat "vtipy a momenty" ze stejnojmenného komiksu, který byl vydán několik let po ukončení vysílání seriálu, ale ne žádné z komiksových postav. Film se prý zaměří na hlavní herce původního seriálu, "ne na spoustu vedlejších postav".
  • Během panelu na Comic-Conu v San Diegu 20. července 2018 byly odhaleny dosud neviděné produkční kresby, například pozadí a grafy z natáčení. V traileru byla použita nesestříhaná animace z prvního záběru, kterou doprovázela originální hudba složená Kevinem Mantheiem. Během panelu Jhonen Vasquez vysvětlil, že trailer byl složen z animovaných záběrů, které vypadaly dostatečně reprezentativně, a že použité záběry budou poslány do zámoří, aby byly znovu naanimovány.
  • Kino Frida v kalifornské Santa Aně uspořádalo bezplatné promítání filmu Invader Zim: Vstoupit na Florpus 16. srpna 2019 u příležitosti premiéry filmu. Projekce se zúčastnili tvůrce seriálu Jhonen Vasquez, umělecká ředitelka Jenny Goldbergová a hlasoví herci Rikki Simons a Melissa Fahnová, kteří poskytli exkluzivní otázky a odpovědi.
  • Na oslavu natáčení filmu vydal Jhonen Vasquez ve spolupráci s nakladatelstvím Abrams zbrusu novou knihu s kresbami Invader ZIM. Kniha s názvem DOOM DOOM DOOM: The Art of Invader Zim vyjde v červenci 2019 a bude definitivní historií oblíbeného seriálu i připravovaného televizního filmu. Kniha, která je plně autorizovaným, zcela přístupným kompendiem dosud nikdy nezveřejněných produkčních výtvarných děl, storyboardů, zákulisních fotografií a efemérních materiálů, bude obsahovat exkluzivní rozhovory s Vasquezem a dalšími klíčovými členy štábu, které odhalí původ, umění a představivost jednoho z nejoblíbenějších seriálů stanice Nickelodeon z přelomu tisíciletí. Autorem 240stránkové knihy je Chris McDonnell, který působil jako autor a výtvarník knih Adventure Time: The Art of Ooo, Steven Universe: Umění a původ a BoJack Horseman: a navrhl také knihy o Ralphu Bakshim, Wonder Woman a dalších, a bude obsahovat předmluvu od Vasqueze.
  • Společnost Nickelodeon uspořádala první promítání filmu Invader Zim: Ve čtvrtek 31. ledna 2019 proběhla v kalifornském Burbanku v Nickelodeon Animation Studios první premiéra filmu Invader Inderer: Enter The Florpus s herci a štábem.
  • Jhonen Vasquez se vrátil jako výkonný producent a hlas Zimova počítače, Kevin Manthei jako skladatel a Jenny Goldberg, která pracovala na komiksové sérii Invader Zim, jako výtvarná ředitelka filmu. Většina herců z filmu Invader ZIM (2001) si ve filmu zopakovala své role, včetně Richarda Stevena Horvitze jako Zima, Rikki Simonsové jako GIR, Andyho Bermana jako Diba, Melissy Fahnové jako Gaze, Wallyho Wingerta jako Všemocného nejvyššího červeného, Kevina McDonalda jako Všemocného nejvyššího fialového, Rodgera Bumpasse jako profesora Membrány, Olivie d'Abo jako Tak a Paula Greenberga jako Poonchyho.
  • 8. listopadu 2016 se C. H. Greenblatta, tvůrce filmů Harvey Beaks (2015) a Chowder (2007), zeptal jeden z fanoušků na Tumblru, zda by spolupracoval s Jhonenem Vasquezem na hypotetickém filmu Invader ZIM (2001), a on odpověděl: "Jhonen dělá film Invader Zim pro Nicka. Já se na něm nepodílím, ale těším se."
  • Na Comic-Conu v San Diegu 2018 Jhonen Vasquez vysvětlil, že Nickelodeon se ho už léta ptal na další Invader Zim (2001) a že jejich nabídky musel vždy odmítat buď proto, že byl zaneprázdněn prací na něčem jiném, nebo proto, že se s Nickelodeonem nemohl dohodnout na rozpočtu pro oživení Invadera Zima; ale protože byl "úplně nešťastný" z jiných věcí, na kterých v té době pracoval, přijal Jhonen poslední nabídku Nickelodeonu na další Invader Zim. Nickelodeon původně chtěl nový televizní seriál Invader Zim, ale Jhonen místo toho navrhl šestidílnou minisérii. Brzy si to rozmyslel a rozhodl se pro televizní film, protože natáčení filmu by bylo "nekonečně méně stresující".
  • V garáži Membrane je zobrazeno několik předmětů z filmu Invader ZIM (2001). Umělec, který tuto scénu ilustroval, na Twitteru uvedl, že na záběru z garáže je nejméně 58 předmětů ze seriálu a z každé epizody alespoň jeden.
  • Film měl mít původně premiéru na Nickelodeonu, ale nakonec se v srpnu 2019 objevil na Netflixu.
  • Když se v červenci 2018 v jednom rozhovoru herců zeptali, jestli by byli pro oživení televizního seriálu, odpověděli, že ano, zatímco tvůrce Jhonen Vasquez varoval, že by to mohla být "opičí tlapka", a dodal, že nejprve počká na reakce na televizní film.
  • "To, co dělám, nebude nejlepší epizoda Invader ZIM (2001)," řekl tvůrce Jhonen Vasquez serveru Polygon těsně před svým vystoupením na Comic-Conu 2018 v San Diegu. "Bojoval bych s lidským dětstvím a snažil bych se vybojovat prostor pro novou oblíbenou věc, a to je ten nejhorší přístup, který můžete při tvorbě těchto věcí mít."
  • Jako výkonný producent se do filmu vrací tvůrce Invader ZIM (2001) Jhonen Vasquez a hlavní hlasové obsazení seriálu. Většinu výtvarných návrhů vytvořili novější členové.